Autók és más járművek

Aki tudja, miért döglik a Prius-akkumulátor (Totalcar portré)

Zsuffa Béla nevét szinte mindenki ismeri, aki Magyarországon használt Toyota Priust, vagy valamilyen hibrid Lexust hajt. Béla saját módszert dolgozott ki arra, hogy az ezekben az autókban található hibridakkumulátor ne haljon meg, sőt, meg is mutatta nekünk az összes módszerét. Nézd meg a videót, de mielőtt csavarhúzót ragadnál, jusson eszedbe a guru mondása: "Very danger, ne cseszegesd, mert meghalsz"

Megjegyzés 

 1. Kristian Hornacek

  Kristian Hornacek

  23 napja

  Arra lennék kíváncsi, hogy egy prius 3-as aksija kb mennyi kilométer után kezd tönkre menni.??? A videó szuper 👍👍👍

 2. István Babati

  István Babati

  25 napja

  A szakembernek minden elismerésem. A Totalcar és a videó szerkesztőjének meg egy tanfolyamot kellene elvégezni a videó szerkesztésről. 0.

 3. István Babati

  István Babati

  25 napja

  Vagy zene vagy beszédhang .Hihetetlen ,hogy a legtöbb videó youtube-on ezzel az alapvető hibával kerül fel.

 4. Márk N

  Márk N

  26 napja

  Most akkor passzív hűtéses vagy leghűtés (ventillátor) ?

 5. Szikszai Zoltán

  Szikszai Zoltán

  29 napja

  Kérdés: a "büdös cső" helyére került valami más, vagy üresen maradt a helye, mert működik rendesen anélkül is? Köszi.

  • István Varjú

   István Varjú

   28 napja

   Nem megy vissza semmi. Az újabb autókban már gyárilag sem építik be.

 6. Zoltán Danhauser

  Zoltán Danhauser

  29 napja

  Itt is lassan az megy ami a PCH-n. :) és nem kéne. Én ugyan már pluginos vagyok de ismerem Bélát személyesen. Végtelenül korrekt faszi. A kezdeteknél jártam nála. Hajrá Béla!!!

 7. Béla Barabás

  Béla Barabás

  Hónapja

  Ajánlatos lenne az összes ilyen nagyon jó szakembert bemutatni. Ezek az emberek aki igazán meg tudják mondani az autók bajait hogy mire készüljön a leendő vevő. Jó volna egy prius. Ezek után meg ? ..

 8. András Solymos

  András Solymos

  Hónapja

  Most már csak a háttérben szóló zene címét és előadóját szeretném tudni.

 9. Ákos Kovács

  Ákos Kovács

  Hónapja

  Ő csinálta a mi prius 3 at is perfect lett!!!

 10. Hajdu Peter

  Hajdu Peter

  Hónapja

  Nekem is megcsinálta Béla az autóm akksiját. Sőt, annyira rendes volt, lejött hozzám Budapestről Hajdúnánásra megjavítani az akkupakkomat (P2). Csak ajánlani tudom! Nagyon korrekt és igazi szakember!

 11. Lukács László - Az élet iskolája

  Lukács László - Az élet iskolája

  Hónapja

  Ez jó kis videó volt! Ha lesz Priusom az én első utam is ide vezet majd. :-)

  • e34 Daniel

   e34 Daniel

   29 napja

   Laci, Nálad ez az opció egy időre kiesett, ahogy néztem a videókat :)

 12. László Kircsi

  László Kircsi

  Hónapja

  Azért a videóból a kicsit is hozzáértőknek simán lejött, hogy ez egy erősen konstrukcióhibás egy akkupakk... A vérgagyi fűtőmotorra hajazó koszbefújó, illetve gyűjtő ventilátort meg a gyári felületkezelés nélküli gagyi réz átvezetőket már nem is részletezném. Vicc! És ezt adják el a bolondoknak csillió pénzért. Pont elég volt ez a videó arra, hogy soha az életben ne vegyek ilyen gagyi autót. A srácnak egyébként minden elismerésem. Abból csinál tisztességesen pénzt magának, hogy egy gyár létrehozott egy konstrukcióhibás autót és e mellett, még a nem hozzáértő laikus idióták is kontárkodnak. Persze Neki ezzel is jó bevételt generálva. Az egészben a legjobb a matrica, mert hát az védi igazán az autót és persze annak akkupakkját... Ügyes! Jól van ez így! Le is kell venni minden B..mot! Csak így tovább Béla!

  • Péter Csereklyei

   Péter Csereklyei

   25 napja

   @László Kircsi egy bejegyzésen belül ennyi valótlanságot állítani szerintem rekordnak számít :) keresse fel a youtube szerkesztőit, hátha adnak érte valami jutalmat :D komolyabbra fordítva a szót: Ön hatalmas hülyeségeket hordott össze, de legalább feldobta a napomat :)

  • e34 Daniel

   e34 Daniel

   29 napja

   @Sándor Mnagy Én az elektromos hatótáv növekedésében bízom, no meg ha az elektromos autózás terjed el, akkor abban, hogy azok ára, pld. egy benzineséhez képest ne legyen sokkal-sokkal magasabb. Állami támogatás ide, oda, azért még mindig nagyon drágák sajnos. A gondot én még abban látom, hogy míg a hybrid akkumulátor 15 évig kb. vígan elvan (Toyotáról beszélek, pld. KIA esetében nem tudom, meddig tartanak), addig egy elektromos akku azért gyorsabban veszt a kapacitásából, s egy komplett akkupakk csere nem 400e forint, hanem 3.000.e Ft. Ha egy pld. egy Note akkupakkját alacsonyabb összegből lehetne cserélni, s nem lennének gyerekbetegségei, akkor a P2 helyett most az lenne. De a hatótáv még így is bukta, feleségem pld. szüleihez 160 km nem tudna vele hazamenni... :(

  • Sándor Mnagy

   Sándor Mnagy

   29 napja

   @e34 Daniel Szia! Én egy új Toyota Corolla Hibrid 2.0-val járok jelenleg. Egyet értek az általad leírtakkal. A P2-volt és mai napig az Etalon a megbízhatóságban és Ő volt az Úttörő, aki megágyazott a hibrid autók világhódításának. A P3-nak, ahogy minden kocsinak, vannak achilles-sarkai, de ha ezekre figyelünk, azok is, jó hibridhez méltóan kimennek a világból is. Nem kopnak a fékek az elektromotor regeneratív fékezése miatt, nincs kuplung, turbó stb. stb. ezért nem kérnek olyan szervíz költségeket. A cellák pedig mai napig ugyan azon technológia, mint a P2, így a cellacsere is fillérekért megoldható. A jövő számomra egyértelmű. Elektromos autók. 10 év alatt annyit fejlődött, mint a robbanó motor 150 év alatt. És nem csak ez a szegmens, a megújúlók is elképesztő fejlődésen mennek keresztül a szemünk előtt. Egy 5 évvel ezelőtti napelemnél egy mai 150%-al többet termel és 25 éves szavatossága van. De a legrégebbiek, melyek 20 éve lettek felszerelve, 10 éves szavatossági idővel, köszönik szépen még mindig tökéletesen termelnek. A Világ szép lassan átáll majd, ez egy hosszú folyamat, idő kell hozzá, mint a lóról is idő volt átszokni, az akkor még kinevetett négykerekűekre. Benzinkút sem volt mindenhol. Ma az elektromos töltő hálózat fényévekkel gyorsabban terjed mint anno a benzinkutak. Szóval látható a jövő, mind az államok törvényhozása, mind a gyártók prioritás váltása miatt is. A kereslet pedig elképesztő, mely idővel, ahogy az akkuk ára csökken, úgy lesz egyre nagyobb. És a villanyautók ára így lesz egyre megfizethetőbb.

  • e34 Daniel

   e34 Daniel

   29 napja

   @Sándor Mnagy Korrekten összeszedted az észrevételeket. Annyit meg kell jegyeznem, hogy tapasztalataim szerint a p2 egy jobb, összeszedettebb konstrukció lett a P3mal szemben. Sokkal később kell az akkupakkal foglalkozni, 2009-2010-es P3-ak esetében már röviddel 200e km után is lehetnek hibák. Inverter hiba, hengerfejesedés messze nem ismertek a P2-k esetében, igaz, a FL használt a P3-nak, így ezek 2012 után nem annyira jellemzőek. Egy jó P3 azonban jobb autó mint egy P2, de ne romoljon el, persze így is messze megbízhatóbb autók társaiknál. 2014-es Aurisok esetében is - függetlenül a rossz szűrőrendszertől - ugyanúgy előfordulhatnak "idő előtt" gyengélkedő cellák. Kérdés persze, hogy melyik autót milyen körülmények között használták, amelyet soha nem tudunk meg, hiszen előéletük nem ismert.

  • e34 Daniel

   e34 Daniel

   29 napja

   @László Kircsi Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy mi a jövő az autóiparban és - mint szakmabeli arra is - , hogy milyen autóval jársz. Üdv!

 13. Zsolt H.

  Zsolt H.

  Hónapja

  "Mert hogy szép a segge" OMG 😀

 14. Zoltán Dravecz

  Zoltán Dravecz

  Hónapja

  Azt az elkúrt zenét mindenképpen alá kellett rakni a szövegnek....

 15. JustUploads

  JustUploads

  Hónapja

  Arról nem is beszélve, hogy a lemaratott, lecsiszolt vezetőnek csökken a keresztmetszete, ezáltal nő az ellenállása, így a hőtermelése is. Mindenképp érdemes újra cserélni a korrodálódott, elhasznált lemez vezetőket, nem a régit javítgatni. Attól hogy csiszolás után szép fényes, még nem lesz új.

 16. Zsombor Kocsor

  Zsombor Kocsor

  Hónapja

  Jó látni,hogy nem szopja a priust és megmutatja,hogy ott is vannak bajok bőven.Én is megcsináltam ugyanezt és nem húztak le pénzzel. Gyerekjáték csak időigényes. Idom az meg van.

 17. Marcal Berci

  Marcal Berci

  Hónapja

  A benzinmotor a HV akkumulátor töltöttségi állapotától függetlenül beindul ha a motor hűtőfolyadék hőmérséklete 40C alatt van (hideginditas). Kiváló videó!

 18. Akos Fazekas

  Akos Fazekas

  Hónapja

  Nem értem miért nem lehet azokat a réz füleket miért nem lehet arannyal galvanizálni.

  • Akos Fazekas

   Akos Fazekas

   Hónapja

   @Balázs Gaál Valóban.

  • Balázs Gaál

   Balázs Gaál

   Hónapja

   Költség/haszon...

 19. kolrobi

  kolrobi

  Hónapja

  Miert kell ez az idegesito zene ala??!! Alig hallani ha nem ugy beszel a mikrofon fele!!! A video tartalma ettol eltekintve kivalo, csak a zene huzza le nagyon!!!!!

 20. Gábor Farkas

  Gábor Farkas

  Hónapja

  Egy gondolat: a hagyományos autós akkor kap frászt, ha leáll alatta a gépjárműve motorja, a Priusos - ha beindul.... 😜😁😁

  • Attila B.

   Attila B.

   Hónapja

   Ez jó. :D Amióta van egy plugin hybridem, azóta én is minden alkalommal veszteségként könyvelem el, ha a benzinmoror beindul. 😄

 21. Tamás Kruzslicz

  Tamás Kruzslicz

  Hónapja

  Szuper a videó, csak az alap zene a videó alatt hangos és idegesítő!

 22. HSanyi

  HSanyi

  Hónapja

  Autót kell venni és akkor nem kell hetente szervízbe menni.

  • Zsombor Kocsor

   Zsombor Kocsor

   Hónapja

   Férj és férjnek való ez

 23. Balázs Kelemen

  Balázs Kelemen

  Hónapja

  Jó volt a videó legalább van ezután elképzelése az embernek kihez forduljon ha baja van az akksival.

 24. Szabolcs Szabo

  Szabolcs Szabo

  Hónapja

  A japán mérnökök ha nem számoltak a kosszal, akkor egy utólag beépíthető, cserélhető szűrő a szívó részre nem lehet megoldás a kosz problémájára?

  • e34 Daniel

   e34 Daniel

   29 napja

   Aurisban van már a lábtérnél, ami el is tud tömődni, szokott is baj forrása lenni, ha eltömődik, mert akkor konkrétan semmi nem megy be levegő a rendszerbe.

 25. Zoltán Zádeczki

  Zoltán Zádeczki

  Hónapja

  "Átül valamiből amit hetente szervizelni kell, egy Priusba". Nem kell, hogy prius legyen. Simán elég, hogy TOYOTA!

 26. flame04ful

  flame04ful

  Hónapja

  Imádom az ilyen videókat, ahol nem a fikázás megy, hanem segítőkész ember elmondja hogy hogyan lehet segíteni a problémán. ✌ Köszönjük Béla! 👋✋👍

 27. Bajcsy Zoltán

  Bajcsy Zoltán

  Hónapja

  8 dizeles itt járt....Profi a műhely ! is!

 28. Szabolcs LACZI

  Szabolcs LACZI

  Hónapja

  Felesleges a zene, de a tartalom klassz (lenne ha hallanám a koncert helyett)

 29. Huller Mislen

  Huller Mislen

  Hónapja

  Nemtudom kinek volt az ötele ezt az idióta fos zenét berakni alá, hát vannak részek ahol nemlehet hallani az embert, a másik meg az hogy legalább a hangszinteket jólenne egybehúzni, mielőtt felraktok egy videót, hogy ne kelljen minden vágás után tekergetni azt a gyászos hangerőt, egy ekkora neves helyen szerintem elvárható alap dolog lenne. Szeretem a videókat de ez az egész úgy ahogy van egy béka segge alatti szintet sem ér el. Például: 6:42 , valaki egyáltalán visszanézi a videót mielőtt feltöltitek? Mert ez csak meglett vágva aztán kilett hányva ide

 30. Olivér

  Olivér

  Hónapja

  Mire szolgál a büdös cső

  • Imre Lukács

   Imre Lukács

   Hónapja

   A pakk szellőztetése volt a célja tudtommal, amit valami szervesen lebomló cuccból csináltak, talán ezért is kezd büdösödni. Viszont a későbbi generációkban, amiben szintén ez a pakk van, egyszerűen elhagyták a mérnökök. Így logikailag egy felesleges cucc.

 31. Norbert Szőllősi

  Norbert Szőllősi

  Hónapja

  A vágóképen szereplő falióra nagyon érdekelne 😍 Valaki dobhatna egy linket. Köszi

 32. József Vizin

  József Vizin

  Hónapja

  Hol találok valami elérhetoséget?

  • Zoltan Boros

   Zoltan Boros

   Hónapja

   Facebook-on keresd Check Hybrid System.

 33. Péter Kiss

  Péter Kiss

  Hónapja

  Ha a korrózió ekkora problémát jelent, miért nem nikkelezik fel az érintkező felületeket? Illetve ilyen szintű rohadást pusztán a magas hőmérséklet szerintem nem okozhat egymagában. (A réz hőre inkább feketedik, mint zöldül.) Ez esetleg galvanikus korrózióra utaló jel lehet. Ha ez visszatérő probléma, én biztosan nikkelezett anyát és nikkelezett átkötő lemezeket használnék. A galvánbevonat nem vészesen drága, és valószínűleg csak egyszer kell megfizetni.

  • Péter Kiss

   Péter Kiss

   28 napja

   @MRsubakka Valószínűleg ugyanazok a japán mérnökök tervezték, akik évtizedekig nem tettek semmit a japán autók rohadásra irreálisan magas hajlamossága ellen. Biztos tudnak a problémáról. De az autóipar tele van kompromisszumos megoldásokkal, költségoptimalizálással, szériahibákkal, vagy csak egyszerűen a tervezett avulás része ez is. Talán hallottál már róluk... Ettől függetlenül ezek jellemzően nem a végfelhasználó barátai, és ha lehet, érdemes tenni ellenük. Továbbá a fent megnevezett ~1% nem a teljes rendszer veszteségének az 1%-a, hanem csak a kis átkötő lemezkéken elveszett teljesítményé. Vagyis a várhatóan kevesebb mint 1%-nak az 1%-a. A hatótáv és teljesítményromlással kapcsolatban: 1) Egy százalék romlást meg sem éreznél, nem hogy annak a töredékét. 2) Megspórolni a korrózióvédelmet kb azzal egyenértékű, mintha nem fényeztetnéd le a kocsit, mert az a kb 2 kiló festék miatt rosszabbul megy. (Nevetséges lenne, nem?!) 3) Ha megrohad az átkötő, azzal sokkal nagyobb teljesítményromlást szenved el a jármű. Azzal mi van?

  • MRsubakka

   MRsubakka

   28 napja

   Feltételezem hogy hatótáv és teljesítményromlást okoz.

  • MRsubakka

   MRsubakka

   28 napja

   @Péter Kiss Köszönöm az alapos válaszodat!Hogy erre a buta japán mérnökök nem gondoltak..Én egy igen butus kölyökmackó vagyok,nem tudom hogy egy ilyen elektromos rendszerben mit okoz ez a kb 1%+.

  • Péter Kiss

   Péter Kiss

   28 napja

   @MRsubakka Ha már ilyen kedvesen megszólítottál, levezetem neked ezt az általános iskolás fizika színvonalú feladatot. A nikkel fajlagos ellenállása 0,42 Ohm*mm^2/m. Tehát egy négyzetmilliméter keresztmetszetű, 1 méter hosszú nikkel vezeték 0,41 Ohm lenne. A terminálok ránézésre hatos csavarral csatlakoznak. A hatos anyának a felfekvő felülete kb 50 mm^2 (a külső 10mm-es laptávú hatszögbe beleírható kör területe mínusz maga a menetes szár területe). Akkor most egy kis általános iskolás fizika: R= Ró*L/A, ahol R az eredő ellenállás Ohmban, Ró a fajlagos ellenállás (nikkelnél 0,41 Ohm*mm^2/m), L a hosszúság (jelen helyzetben a rétegvastagság) méterben, A pedig a keresztmetszet négyzetmilliméterben. A szokásos 10 mikron rétegvastagsággal számolva: 0,41 Ohm*mm^2/m *0,00001m/50mm^2 = 0,084 mikroOhm. Mivel egy lemezen két csatlakozás van, ezt az értéket meg kell szorozni kettővel. Ugyanakkor mindkét csatlakozás a csavar mindkét oldalán érintkezik, ezért ezt az értéket el kell osztani kettővel. Vagyis ugyanannyit kapunk. A lemez ránézésre kb 20 mm széles, 3mm vastag és 25 mm-re vannak a furatai. Maga a réz lemez ellenállása a két terminál között közel 7,3 mikroOhm. 0,084 a 7,3-mal szemben. Alig több, mint 1%-kal nőne meg az ellenállása, cserébe valószínűleg nem rohadna meg többet.

  • MRsubakka

   MRsubakka

   28 napja

   @Péter Kiss Mennyi az a kb semmi ellenállás,kedves szaki?Bármilyen vastagságu nikkel réteg megnöveli az ellenállást,ami melegedést eredményez..Ha mondjuk learanyoztatnád az tényleg megoldaná a problémát.

 34. FbigboyS

  FbigboyS

  Hónapja

  13:10-nél a falon WTF? 😁

  • DD16

   DD16

   Hónapja

   Airsoft

  • Gyula Nemes

   Gyula Nemes

   Hónapja

   Az a bukta ! De nem lekváros. Hobby, na, az erdőben találta.....

 35. László Molnár

  László Molnár

  Hónapja

  Latszik a Bajakis precizitas. En is ide jartam muszereszkent. Korrekt preciz hozzaallas tukrozodik a videobol! Gratulalok!

 36. Laszlo Kalmar

  Laszlo Kalmar

  Hónapja

  Két fontos dolog nem hangzik el, első, nagyságrendileg mennyi egy ilyen rutin művelet, illetve ha rossz cella van, és szét kell szedni a pakkot, majd cellacserék, az mennyi. A másik, ami engem mostanában foglalkoztat, és baromira visszatart a prius vásárlástól, a P3 inverter hiba. Plusz, én valamiért (nem tudom miért) úgy érzem, egy ilyen szerviznek akkor része kellene legyen az inverter hűtés vizsgálat, folyadékcsere, és esetleg a benzines erőforrás alapszintű ellenőrzése is.

  • 86gyurmo

   86gyurmo

   23 napja

   @Zsombor Kocsor - nekem is van hondám 2008 CR-V (280ezer km, 2.0 benzin), legutóbb egy G Astra árát költöttem rá. Motortartók, kormánymű, gátlók, toronyszilent. Azért a Hondától se várjunk csodát, olyan nincs, hogy csak fék, meg olaj. Nagyon szuper, nem hagyott ott sehol, de minden autóra kell költeni. Van mellette egy Lexus RX400h-m is (2007, 292 ezer km), de a stisztikám szerint a Lexus-nak lényegesen kevesebb baja volt eddig .

  • Laszlo Kalmar

   Laszlo Kalmar

   Hónapja

   @Zoltan Boros Az USA-ban per volt abból, hogy a nagykereskedőhöz sorban hozták vissza kiégett inverterrel a hivatalos szoftverfrissítésen átesett autót.

  • J. Tibor Nagy

   J. Tibor Nagy

   Hónapja

   Én 2x voltam a nagy Béla mesternél, egyszer 110 ezret, utána 198 ezret hagytam nála, számla nélkül persze.4 hónap múlva check hybrid system továbbra is.Ha visszaviszed mossa kezeit.Hagyjuk már ezt az ajnározást itt! Lengyelből hozzák neki a használt szar cellákat amit 12 ezerért ad el az ilyen verebeknek amilyen én.:D

  • Zsombor Kocsor

   Zsombor Kocsor

   Hónapja

   Annyi nyűgje van amint a szar. Vettem egy hondàt csak olajat cserélek meg féket

  • Tibor Balogh

   Tibor Balogh

   Hónapja

   Emberi, megfizethető áron dolgozik. És diagra rakja a kocsidat,ha végzett a műveletekkel...

 37. Péter Török

  Péter Török

  Hónapja

  Az enyémet is ő rakta rendbe! 2011-es Auris hybridet. 28 cellából 22 kuka.

 38. MrAdf9uy

  MrAdf9uy

  Hónapja

  Milyen autókat kell hetente szervizbe hordani?

  • Akos Katona

   Akos Katona

   25 napja

   hála Isten már ex, de Audim az nagyon szerette a heti szerviz intervallumot...

  • Zsombor Kocsor

   Zsombor Kocsor

   Hónapja

   Ezeket

 39. mordillo69

  mordillo69

  Hónapja

  Vegtelen sok a reklam

 40. Madar2252

  Madar2252

  Hónapja

  nekem fájdult meg a hátam amikor visszaemelte az akksit az autóba :D

  • Gábor Farkas

   Gábor Farkas

   Hónapja

   40 kg, jogosan érzed! 😜

 41. Meeetya

  Meeetya

  Hónapja

  Még több hozzá hasonló szakembert mutassatok be legyetek szívesek. Maximális tiszteletem neki, és kimondottan örülök még úgy is, hogy nincs elektromos autóm annak, hogy ez az ember hazánkban tevékenykedik, és ennyire elhivatott, s egyszer s mind tovább képezte magát egy olyan hivatásban, amely nem volt a sajátja! Béla! Ha olvassa a hozzászólásokat, akkor köszönöm, hogy van, és hatalmas tiszteletem önnek!!! ;)

 42. pumpika28

  pumpika28

  Hónapja

  Megkívántam egy priust a szakember miatt!!

 43. Peter 007

  Peter 007

  Hónapja

  Nem tűnik bonyolult műveletnek :D

  • websterhp

   websterhp

   22 napja

   @Gábor Farkas Az aztán sokat segít 😆 😆 😆 😆

  • Gábor Farkas

   Gábor Farkas

   Hónapja

   Tudja mikor, hová nyúlhat, ez a kulcsa a dolognak...

  • Vántsa István

   Vántsa István

   Hónapja

   @Gábor Farkas az a kesztyű szinte semennyit nem ér. Amik érnek, jóval vastagabbak.

  • Gábor Farkas

   Gábor Farkas

   Hónapja

   Nem, csak ha fogsz egy kellemetlent, kapsz 200V-nyi egyenfeszültséget, aminek nem biztos hogy örülni fogsz. Nem hiába említette a gumikesztyűt.

 44. Bencze

  Bencze

  Hónapja

  Mindenkinek heti rendszerességgel elromlik a nem priusa, aha, azért ekkora emeletes hülyeségekkel kezdeni.. látom vallásos videó lesz

  • Zoltán Schaffler

   Zoltán Schaffler

   Hónapja

   @Aladár Mézga Igen jól tudod , van a xado-nak egy "fémkondicinálója" werylube turbó néven.. C60 as szénbázisú , valami nanotechnológia alapokkal gyártott kenőanyag , gömbforma a molekuláris szerkezeti felépítése a kristályoknak , ezért is javítja a kenést ,, vagyis egyáltalán nem tud fellépni a súrlódás, valamint iszonyat jó a tisztitó képessége a szernek a kristályszerkezete végett , ezért szép tiszta a motor és az olajáratok belülről..én évek óta használom a xado olajjal együtt ..2 es priusba :) magát a xado-t mióta az országba megjelent...kb 17 éve ( ? ) Ja , és az olajhoz kell önteni mikor már meleg a motorolaj , pirosas színű anyag , 1.5-2 dcl . Olajcserekor kijön az olajjal , úgyhogy potolandó.

  • neodenes

   neodenes

   Hónapja

   @vladek vladek ekkora hülyeséget ilyen nyilvános fórumon miért írsz? Csak azt éred el vele, hogy kiröhögnek. A tények nem nagyon zavarnak meg, az már látszik. Akkor most felteszem a 40 milliós kérdést. Hány gramm egy dízel CO2 kibocsátása km-enként?

  • vladek vladek

   vladek vladek

   Hónapja

   @Zoltán Greff És az 1000km/1l olajfogyasztást mivel kell mérni? :) Mert minden prius előbb-utóbb ezt produkálja :) Szerintem minden márkának és típusnak meg van az előnye és hátránya .Ezért nem Istenítenék semmit.

  • vladek vladek

   vladek vladek

   Hónapja

   @neodenes A Co2 kibocsátása pedig kb 10x nagyobb egy hibridnek, mint egy Diesel-nek. Lehet innen is nézni. Mindennek van előnye és hátránya.

  • neodenes

   neodenes

   Hónapja

   @vladek vladek egy dízelnek sosem lesz kifinomult működése, mint egy hibridek. Az emissziójáról meg ne is beszéljünk.. NOx kibocsátása többszöröse egy hibridének.

 45. Attila Tóth

  Attila Tóth

  Hónapja

  Egy igen fontos félreinformálásra lettem figyelmes... Szar szagra bármit csak citromot és fenyő "illatot" neeeee épp úgy ahogy vaníliát és csokit sem 😏

 46. Mazdával az élet

  Mazdával az élet

  Hónapja

  A napi járósom egy P3 2010-ből, és mindig arra törekszem, hogy a lehető legnagyobb rendben legyen, így nyilván követem Béla munkásságát is. Ő az az ember, akit ha felhívsz egy olyan problémával, amiről tudja, hogy nem ő fogja megoldani, mert garanciális baj, akkor készségesen elmondja, irányba tesz, hogy merre indulj, hogy a problémád megszűnjön. Nincs belőle egy fillér anyagi haszna sem, egyszerűen ő az az ember, aki segíteni szeretne neked, mert megteheti. És ha csak a történetek olvasod róla, beszélgetsz vele, minden elérhető információ erről fog megerősíteni. Le a kalappal, mert nemhogy szakiból, de emberből is nagyon kevés van ilyen. Köszi a videót.

 47. MrCruiser666

  MrCruiser666

  Hónapja

  Látom a jövőt. Egy csomóan megosztják ezt a videot a FB - PCH csoportban. Tömeges kirugások lesznek a csoportból. Az admin ugyanis finomlelkű és "béla-fob". Béla a király!

  • rocko44444444

   rocko44444444

   Hónapja

   miért fóbiás?

 48. WazheadBoci

  WazheadBoci

  Hónapja

  Latom a szep fegyvereket a falon, csak nem airsoft ? :)

 49. VERESS96

  VERESS96

  Hónapja

  Jó látni hogy vannak még szakik akik nem csak lehúzgálnak súlyos összegekkel hanem beleteszik a munkát.

 50. Bitai Attila

  Bitai Attila

  Hónapja

  Üdvözletem Béla úr Erdélybõ!! Én is voltam, mert erre felé sajnos nincs Zsuffánk 😁azóta is minden renben!!😉😉

 51. Istvan Bondar

  Istvan Bondar

  Hónapja

  Ki a KIRÁLY! BÉLA👌👌👌👌♣️

 52. Attila Tóth

  Attila Tóth

  Hónapja

  Renault Zoe-t vállal a mester úr? :D

  • Aladár Mézga

   Aladár Mézga

   Hónapja

   Ahogy tudom csak Toyota/Lexus...

 53. Cat Charmy

  Cat Charmy

  Hónapja

  Az ohm mérésre kíváncsi lettem volna a beavatkozás elött is.

 54. mg42mg42

  mg42mg42

  Hónapja

  Örülök Béla, hogy láttalak és adtál a laikusoknak egy kis gyorstalpalót!!! :D :D

 55. Tóth András Zoltán

  Tóth András Zoltán

  Hónapja

  09:56 -nál a háttérben az mi? :D

  • András Arányi

   András Arányi

   Hónapja

   @Péter B Nem a fenét nem. Én még műhelyben fegyvert nem láttam, se élest, se hatástalanítottat. Az a T-34-es nem fegyverként van ott, hanem mint egy felújítandó, restaurálandó munkadarab, mint a többi.

  • Péter B

   Péter B

   Hónapja

   @András Arányi na és a T-34-es? Az már nem is fegyver? :D

  • András Arányi

   András Arányi

   Hónapja

   @Neválaszoljúccseolvasom Ezt eddig nem tudtam. Én maradok a kutyánál, ill. a macskánál. Lásd Csirketelep.

  • Neválaszoljúccseolvasom

   Neválaszoljúccseolvasom

   Hónapja

   Hatástalanított fegyvergyüjtemény. Kötelező része minden normális műhelynek, akárcsak a játékautómata :D

  • PeaceWithDefenseOnly

   PeaceWithDefenseOnly

   Hónapja

   12:40 Védelem a gonosz szellemektől! :D

 56. jack.ly

  jack.ly

  Hónapja

  kár hogy az idiota zenétől több helyen nem hallani amit mondd... :(

  • Tamas Varga

   Tamas Varga

   Hónapja

   Maximálisan egyetértek. Nagyon zavaró és teljesen felesleges a háttérzene, de legfőképpen túl hangos. Egyébként nagyon érdekes bemutató, főleg hogy PHEV-t hajtok.

 57. Dávid Nagy

  Dávid Nagy

  Hónapja

  Még néhány ilyen videó és hiánycikk lesz a Prius.

  • Akos Katona

   Akos Katona

   25 napja

   elindul az ára felfelé 😃

  • PeaceWithDefenseOnly

   PeaceWithDefenseOnly

   Hónapja

   Főleg a katalizátora. ;)

 58. Gyarmathy János

  Gyarmathy János

  Hónapja

  Az idegesítő zene lehetne még egy picit hangosabb is. Köszönjük szépen.

 59. Szőlősi Zsombor

  Szőlősi Zsombor

  Hónapja

  Köszönjük Totalcar, hogy leforgattátok ezt a videót!

 60. Dávid Nagy

  Dávid Nagy

  Hónapja

  Mi lenne ha nagyobb kapacitású akkumulátor telepet helyeznének be és feltanítanák vezérlő elektronikát is a kezelésére?

  • Aladár Mézga

   Aladár Mézga

   Hónapja

   @Dávid Nagy Igen, lehet. Pláne, hogy a 2016 utáni már csak nagyobb kapacitású tud lenni.

  • Dávid Nagy

   Dávid Nagy

   Hónapja

   @Aladár Mézga Gondoltam ha benne lévő akku kuka akkor miért ne lehetne új modernebb nagyobb kapacitású.

  • Aladár Mézga

   Aladár Mézga

   Hónapja

   @Laszlo Kalmar Ez így azért nem igaz, mert az én P2-mbe pl. 2019-es pakk került és kb 0.5-0.8L-el eszik kevesebbet, mint előtte... Arról már nem is beszélek, hogy jobban "ugrik" elektromosan. (Az előtte lévő gyári pakk még jó volt, pusztán volt bennem egy para, hogy 15 éves a pakk, nem lenne jó, ha kikönyökölne. Hosszútávra tervezek a P2-vel.) 2016 utáni cellák súlyra könnyebbek és kb 20-30%-al nagyobb a kapacitásuk. Nem szereti, de teszteltem EV-ben, az új pakk képes 3km-t megtenni csak villannyal (persze 50 alatt és odafigyelve), előtte már 2km is "melós" volt... Van am egy csomó videó fent a neten, beleraktak vagy 3-4 akkupakkot (jó, csomagtartó nincs), keress rá.

  • Laszlo Kalmar

   Laszlo Kalmar

   Hónapja

   @Dávid Nagy Semmivel nem enne kevesebbet. Ez arra jó, hogy a felesleges semmibe kitolt energiát, alapjáraton elzakatolt litereket megspórolja. Ha nagyobb a tartalékod, többet kell feltölteni. Semmiből nem lesz valami, megvan az akkumulátornak az ideális mérete, amin túl nincs értelme növelni. Esetleg egy pluginben, bár az is bonyolultabb, mint sokan képzelik, nem úgy van, hogy X kw/h betöltött áram 1:1 kivált egy út során X liter benzint.

  • Dávid Nagy

   Dávid Nagy

   Hónapja

   @Péter Kiss Gondoltam új akku ugyanekkora súly és nagyobb kapacitású lenne gondolom autó fogyasztása lenne kevesebb.

 61. George will do it

  George will do it

  Hónapja

  Mennyibe kerül egy ilyen művelet?

  • David Szabo-Toth

   David Szabo-Toth

   Hónapja

   Attól függ, hogy hány modult kell cserélni.

  • PeaceWithDefenseOnly

   PeaceWithDefenseOnly

   Hónapja

   @Istvan Bondar Az bizony elég nagyfeszültség! :D

  • Istvan Bondar

   Istvan Bondar

   Hónapja

   27000 volt p3 ba

  • Tamás Takács

   Tamás Takács

   Hónapja

   Ez engem is érdekel

 62. Gabor Erdei

  Gabor Erdei

  Hónapja

  Bela for president! ❤️ Nagyon jo lett a video, koszi! :)

 63. Raoul Silaghi

  Raoul Silaghi

  Hónapja

  Sziasztok! 2018 Toyota Camry vásárlás előtt állok, ilyesféle probléma lehetősége fennallhat? Előre is köszönöm 🙂

  • András Arányi

   András Arányi

   Hónapja

   @Szilveszter Sebők Toyota mérnökei zseniálisak! Nem tudják, hogy egy ilyen ventilátor elé muszáj egy jó légszűrőt betenni. A por Isten csapása. Úgy tanultam, hogy szűrni, szűrni.

  • Szilveszter Sebők

   Szilveszter Sebők

   Hónapja

   Ez a fajta akkumulator degradacio es koszolodas varhatoan nem egy 2-3 eves autonal okoz problemat. Valoszinuleg nem szukseges vizsgaltatnod egyelore majd 4-5 ev mulva.

  • Attila Karmanóczki

   Attila Karmanóczki

   Hónapja

   Az a biztos, ha vásárlás előtt,vagy után elviszed hozzá,és rendbe rakatod.Én voltam és tökéletes a rendszer azóta.

 64. adika6234

  adika6234

  Hónapja

  Mintha laptopot szednél szét, körmökre, csavarokra vigyázni, port kifújni, réztisztítás (esetleg pasztázás) Ha azt nézzük ez is egy naaaagy aksis számítógép, ami gurul :) Fene se gondolta volna, hogy így kell bánni vele...

 65. Peter Tanka

  Peter Tanka

  Hónapja

  Én a kezdetekkor voltam nála, az udvaron szerelt és a grill teraszon, sajnos akkor még nem volt matrica, így bizonyítani sem tudom, hogy karbantartotta az akksit.

  • Peter Tanka

   Peter Tanka

   Hónapja

   @Péter Kiss természetesen ezzel tisztában vagyok.

  • Péter Kiss

   Péter Kiss

   Hónapja

   @Peter Tanka A karbantartás úgy is csak időleges hatású. Ha nem rendszeres, akkor egy mondjuk 4-5 éves matrica amúgy sem sokat jelent.

  • Peter Tanka

   Peter Tanka

   Hónapja

   @Vass Bálint eladáskor jól jönne, de addig még lehet, hogy megyek hozzá.

  • Vass Bálint

   Vass Bálint

   Hónapja

   Hát akkor felkeresed újra és kérsz tőle, ha ennyire fontos neked az a matrica...

 66. Dömötör Gyimesi

  Dömötör Gyimesi

  Hónapja

  Kíváncsi vagyok a vágó kolléga szakmai indoklására a háttérzénét illetően. Totalcar, még mindig annyira amatőrök vagytok.

  • Huller Mislen

   Huller Mislen

   Hónapja

   Beírta google-ba hogy free background music, és az elsőt letöltötte , rábaszta úgy ahogy van a hangsávra, aztán nyomott is a render-re

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   @Dömötör Gyimesi ...akkor meg maximalista Vagy :D :D ...olyanok az elvárásaid, amiket nem lehet teljesíteni !! :D :D

  • Dömötör Gyimesi

   Dömötör Gyimesi

   Hónapja

   @Ferenc Tóth HUeye premiumon? :P

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   ...a reklámok zenéjét ne vedd figyelembe :D ...

 67. Endre Tóth

  Endre Tóth

  Hónapja

  Nagy tiszteletem a szakinak a munkájáért!

 68. Gergely Szabó

  Gergely Szabó

  Hónapja

  Azonnal vinném ha hibridem lenne. Köszi a videót!

 69. Richard Jentetics

  Richard Jentetics

  Hónapja

  Játékgép,hát igen,aki tud az tud..fasze lett a videó, köszönöm

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   ...nekem is megragadta a figyelmet :D

Következő