Autók és más járművek

Fotelnepper: Űrhajó aprópénzért, hat hengerrel

A Citroen Xantia legerősebb változata valódi időkapszula. Motorja szuperfinom, mai szemmel sem tűnik elavultnak, karosszériája Bertone alkotás, a beltere viszont elég teszkós és vannak kockázatok a műszaki tartalomban is. Lássuk, milyen autót vásárolt Németországban a MűhelyPRN következő epizódjának főszereplője. Fotelnepperek, előre!

Megjegyzés 

 1. Imre Molnár-Törzsök

  Imre Molnár-Törzsök

  Hónapja

  Nekünk a családban kettő is volt, faternak egy 1,8-as, nekem egy 2,0. Imádtuk! Ha oda van rá figyelve a világból kimegy. Fekvőrendőr??? :D :D :D

 2. And Saa

  And Saa

  Hónapja

  Ez a példány 123Eft kér amúgy egyben van

 3. Gergely Tóth

  Gergely Tóth

  Hónapja

  francia kotlához képest egyben van.

 4. Maxxell3

  Maxxell3

  Hónapja

  14 évig voltam tulajdonosa 2001-es évjáratú Xantiának, 2.0 HDi diesel Break változat. Bejártam vele fél Európát, soha nem hagyott ott az úton. Bontatlan motorral, eredeti porlasztókkal, nagynyomású szivattyúval, turbóval 470 e km-rel adtam el, amiből 370 ezret én tekertem bele. Olajcserét 10 ezrenként végeztem gyári TOTAL olajjal. Meghálálja, olajfogyasztásom a csere periódus közt mindig max. 1 dl. volt. Kényelmes, rugózása verhetetlen a kortársaihoz és jónéhány mai autóhoz képest. Amire figyelni kell: első, hátső sárvédő ív és küszöb találkozásnál szeret rozsdásodni. Amennyiben időben nem állítod meg , később már kemény pénzeket fogsz rákölteni. Típúshibája a fűtőventillátor. A hidrós rendszertől nem kell félni, ha van a látókörödben egy hozzáértő szaki. Én évente ellenőriztettem a gömböket, néha kellett utántölteni és ennyi. Soha nem volt vele probléma. Egyszer cseréltem rajta hidraulika szívattyút. Bontott volt, kemény 15 ezerért. Kopó alkatrészeken kívül mást nem cseréltem rajta. Ennyi idősen figyelni kell a hidraulika csövek öregedésére, repedt csöveket cserélni kell, illetve a fényezés is már fakul néhány példánynál. Amennyiben találnék egy rozsdamentes változatot, gondolkodás nélkül ismét venném.

  • Aszaló dom

   Aszaló dom

   Hónapja

   Polipot - alacsony nyomású hidraulika csőköteget - ami a hidraulika olajtartályból jön, 10 évente kötelezően cserélni kell, mert elöregszik és törni kezd, mint a ropi és akkor két perc alatt megy el belőle az összes olaj. Bizonyos példányoknál, van, hogy összeérnek és dörzsölődnek mind a műanyag alacsony nyomású , mind a nagynyomású hidraulika fémcsövek erre figyelni kell és ha lehet ki kell venni és hajlítani egy kicsit rajta, hogy ne érjenek össze, leaglábbis a fémnél. Műanyagnál valamilyen távtartót kell a kettő közé beragasztani, vagy meghúzni kötegeleővel adott irányba. Korral előfordulhat még a fémcsövek repedése és szivárgása, törése bizonyos pontokon. Ezek szerencsés esetben forrasztással javíthatóak.

 5. devayandras

  devayandras

  Hónapja

  Megvenném, gond nélkül.

 6. Laszlo Torok

  Laszlo Torok

  Hónapja

  Kicsit csofi ez a v6, tul homogen a hangja/stb. De pug 406 coupeban szerettem, pont elvezetes volt.

 7. manegeCentral

  manegeCentral

  Hónapja

  valahogy mindig ezekről az oroszrulett francia szarokról derül ki, hogy nem is olyan szarok. jó, leszámítva amikor összeolajozzák a Tesco-parkolót, meg egyszerre villog az index, a féklámpa meg a tolatólámpa.

 8. misiba misiba

  misiba misiba

  Hónapja

  Valszeg Szilva Tamás fog jönni ismét és valszeg ismét azt fogja mondani,hogy mindent meg lehet javítani. És ez így is van. Csak az a kérdés,hogy 2021-ben mennyire rentábilis egy ilyen autó fenntartása. Merthogy sok pénz kell hozzá az biztos. Bár itt lentebb azt írja valaki hogy nem. Legyen neki igaza:)

  • Bertalan Varga

   Bertalan Varga

   Hónapja

   @misiba misiba Az amortizációra céloztam! Amikor a fenntarthatóságot emlegetik sokan elfelejtik az értékcsökkenést!... Például egy idős hölgy ismerősömnek most vettem át egy új Yarist, 5.9m forint volt. 1.5 benzin 3 hengeres motorral. Azon kívül, hogy nem érzem sem dinamikában sem kényelemben ezt az összeget, ez az autó igen hamar 3m forint értéket fog képviselni. Innentől kezdve egyszerű matematikai műveleteket igényel annak kiszámítása, hogy mennyibe is kerül mondjuk 3 év alatt az autó fenntartása!... A hölgy már 80 év körül van, abszolút tisztában van ezzel, jómódú neki ez nem is szempont....Így már nem annyira egyértelmű mi a drága!... Erre gondoltam!.... Ja, és a 185cm magasságommal és 100kg feletti súlyommal nem éppen férfias érzés volt a vezetése!... Szerintem röhejesen néztem ki benne! 🙈

  • Richard Stefanits

   Richard Stefanits

   Hónapja

   @misiba misiba Valószínűleg arra céloz, hogy az autózást szerető embereknek azért nem életcél egy yaris.

  • misiba misiba

   misiba misiba

   Hónapja

   @Bertalan Varga Ezt a megunom és eladom három év múlva mert heteró vagyok,ezt vezesd le nekem légyszíves,mert nem hogy jön ez most ide?:)

  • misiba misiba

   misiba misiba

   Hónapja

   @nbcs75 Majd kiderül a folytatásban,hogy miért vette.

  • nbcs75

   nbcs75

   Hónapja

   nem hiszem hogy itt a rentabiltás tényleges szempont lenne....

 9. Gabor Banfalvi

  Gabor Banfalvi

  Hónapja

  Nem vagyok szakértöje a tipusnak de van egy 3. Generacios c5 öm a 3.0 V6 Hdi szerintem fantasztikus a kocsi. Tavaly megnéztem egy V6 os 3.0L XM et szerintem baromijo kicsit puhàbb a rugozàsa mint a c5 nek. Szerintem nem lesz vele baj. Ezek az autok speciàlis szakértelmet igényelnek külömben jön a "szar francia" duma

 10. Attila Bóka

  Attila Bóka

  Hónapja

  Tapasztalatból mondom Xantia tulajdonosként, a Citroën Xantia meg tudta ismételni, sőt meg is haladta elődje sikerét, mert a BX legjobb hagyományait vitte tovább, s egy rendkívül strapabíró, talán a kor legjobb úttartású, menetstabilitású autóját hozták létre, amely minőségben, anyaghasználatban, biztonságtechnikailag hatalmas ugrás volt a BX-hez képest. Az oldalszelet egyáltalán nem érzi, úgy fekszi az utat, mint a tank, a rugózása pedig országúton a legjobb. Nem tudnék helyette más autót választani tiszta szívből, mert nincs utódja, a SUV-ok számomra nem autók, az új Citroënek és általában az újabb autók egyedisége napjainkra szertefoszlott. Hibátlan autó, ha odafigyel az ember, s meg merem kockáztatni, hogy ez az autó minden szempontnak megfelel. S ez volt az a modell, amely átmenet volt a hagyományos, klasszikus és modern autók között. Egyre kell figyelni, hogy az egyre gyérülő gyári hidraulikaalkatrészek beszerzését más forrásból tudjuk biztosítani. Ezentúl minden egyéb alkatrész kapható hozzá. Rozsda alig van rajta, az én autóm alváza korához képest újszerű. Aki ilyen autó vásárlásán gondolkozik, annak bátran ajánlom, mert üde arisztokratikus színfolt az utakon a sok tucatáru között, de cserébe gazdájának is kell lenni.

 11. László Szikszay

  László Szikszay

  Hónapja

  Mindig tetszettek a Citröen nagyautói. Cx, Xm, a Xantia is nagyon szép autó!!

 12. Milán Kiss

  Milán Kiss

  Hónapja

  Első ránézésre azt hittem tisztességesen karbantartott, aztán mégsem. A csúnya meghúzás és javítás nem illik a korához. A motortérben olajszivárgás. De végülis minden rendbe hozható rajta és megmarad még jó darabig az utókornak.

 13. Varga Sándor

  Varga Sándor

  Hónapja

  Ahozkèpes jó állapotú,belül is szép .Kissé mintha az alapjárat ingadoznak de nem biztos de majd a netes szereplők megmondják .

 14. Gábor Molnár

  Gábor Molnár

  Hónapja

  Naná, hogy be! Nekünk a párommal van 2 is, 97-es kiadások. Mondjuk nagyon oda kell rájuk figyelni, hogy mindig minden rendben legyen! A szervízelése nem vészes, ha olyan csinálja aki tényleg ért is hozzá!

 15. Gábor Heckmann

  Gábor Heckmann

  Hónapja

  Nekem egyre jobban tetszenek a Xantiák

 16. Pitta Kiss

  Pitta Kiss

  Hónapja

  V6-osban mást típust tudnék elviselni mint ezt.

  • Roland Dara

   Roland Dara

   Hónapja

   Az mar csak korites...

 17. S-Team SE

  S-Team SE

  Hónapja

  Sok fotelhuszar... meg olyan embert se latott aki mar allt ilyen mellett, nemhogy meg ilyen autot, de osztja az eszt a fostos fosvagenybol, es hasonlo nemet "premiumbol".

  • S-Team SE

   S-Team SE

   Hónapja

   @* Robin 🤫

  • * Robin

   * Robin

   Hónapja

   @S-Team SE Ha te mondod én elhiszem 🤡

  • S-Team SE

   S-Team SE

   Hónapja

   @* Robin normalis kommunikaciora alkalmatlan vagy, csak ugatni tudsz.

  • * Robin

   * Robin

   Hónapja

   @S-Team SE jaaj bocsánat :) remelem tudsz aludni éjjel fosozó király. Minden fos kivéve a tiéd ez nyilvánvaló 🤡

  • S-Team SE

   S-Team SE

   Hónapja

   @* Robin Jobb lett volna ha massal toltod az idot, nem azzal, hogy engem minositgetsz.

 18. Leleszi István

  Leleszi István

  Hónapja

  1,8-as volt vagy 12 éve és nagyon szerettem. Minden mai autótól kényelmeseb volt, még a mostani légrugós, adaptív lengéscsillapítós w212 E osztályos Mercedesemnek sincs olyan komfortos rugózása, pedig az se fapad. A kora miatt már nem annyira napi használatra gondolnám alkalmasnak, inkább csak hobbi autónak, de annak nem eléggé egyedi.

 19. László Orsós

  László Orsós

  Hónapja

  Űrhajó? Annyiba is fog fájni!

 20. Richárd Horváth

  Richárd Horváth

  Hónapja

  A Citroenek nem olyan rosszak. Hallani sok rosszat, és jót is róluk, de csak aki már évek óta használja az tudja, hogy tényleg milyenke. Moondjuk ez szinte az összes autóra igaz. Ez meg van húzva ésnem roszdásodik. Meglátszik nem mai darab. Azért ha jót akar csinálni egy gyártó, akkor tud is produkálni. Ez a fajta Citroen például tuti, hogy gyárilag is rendesen le van védve. Van rajta roszdásodás gátló alapozó és össze van rakva. Az megint más kérdés ,hogy tulaj mennyi idősen vette, mennyira vigyázott rá, mikor, és hol szervízelték stb. Ezzel apldányal lehet látni hogy törődve volt. Nagyjából! A lengőkarok hamarossan cserések lesznek, de a bölcső is ha jól láttam. Szépen össze van rohadva ez is, mint a Toyota. Szegények, akkoriban még nem nagyon tudtak jó tervezett elavulást csinálni. A mai autókkal ellentétebn régebben még 1-1 alkatrész volt ami tönre ment, és/vagy cserés lett. Az meg, hogy a szelepfedél tömítést cserélni ekll nem egy Was Ist das! Ennyi idősen, minden autónak ennyi baja legyen. Kérdés még az, hogy ezt az állapotot mennyibe került fenntartani?! Látszik, hogy pár alaktrész cserés volt az évek alatt.

  • Akos Hocz

   Akos Hocz

   Hónapja

   Német és japán fanatikusnak meg nem tudod magyarázni jó egy francia autó 😊 sajnos

 21. KÉKSZAKÁLL KÉKSZAKÁLL

  KÉKSZAKÁLL KÉKSZAKÁLL

  Hónapja

  Az én 8 v nek jobb hangja van! :)

 22. grafithuszar

  grafithuszar

  Hónapja

  Ahhh fhrancia autó a műhelypornóban, ha csak rágondolok már folyik is a nyál a számban: -Elektronikai hibák tömkelegével -Kisebb-nagyobb hibák a motorban -Hydros futómű ez önmagában is egy remek hibaforrás, de ha nem lenne, valszeg már amúgy is szét van esve Egyszóval lesz mit fikázni :) Ettől függetlenül imádom az ilyen autókat, a hydros futúműnél jobb dolog nincs ezen a téren, és az egész autót belengi egy kellemes francia könyned báj. Ezerszer inkább ez kellene mint egy passat. Ja és az elektronikai hibákról annyithogy az nem hiba hanem feature :)

  • Roland Dara

   Roland Dara

   Hónapja

   Amig ossze nem futsz 10 eves koruli das autok-kal, mar ott is feature xd

 23. Pèter Horvàth

  Pèter Horvàth

  Hónapja

  Amúgy ez a v6 típus elég ritka. Nem értem miért szídják a citroen meg a peugeot pedig az egyik legmegbízhatóbb autók közé tartoznak. Azok nézik le ezeket az autókat akik nem értenek hozzá. Ami a legjobb benne az a futómű. Már sokszor elnyerte az év autója díjjat. Alig várom a következő videót.

 24. N Sz

  N Sz

  Hónapja

  Hat a hangja nem epp busso v6 liga...

  • Roland Dara

   Roland Dara

   Hónapja

   Mert nem sportnak keszult, hanem turakocsinak.

 25. ast5515

  ast5515

  Hónapja

  Nincs szétrohadva, a többi meg javítható. Én nem vagyok elég bátor hozzá, de hálás vagyok bárkinek aki az. Ennek láthatóan volt gazdája, nem számítok csontvázakra.

 26. Ruskó Gergő

  Ruskó Gergő

  Hónapja

  Nem kérdés, én simán bevállalnám, nincs olyan vészes állapotban

 27. tai shudai

  tai shudai

  Hónapja

  Biztos lesz baj vekle bőven, de ezzel akkorát lehet kanyarodni mint az állat.;)

  • Fury76hun

   Fury76hun

   Hónapja

   Az az Activa!!! Ez csak mezei Hydractive! De mondjuk ezzel is, csak az Activa egyáltalán nem dől közben.

 28. f. l.

  f. l.

  Hónapja

  Citroën Xantia Activa v6 milkor megjelent a svéd (teste d'élan suédoise - on )1 ° helyen végzett 85 km / h 2 ° hely Mc LAREN 675 LT 83 KM / H Citroën XM akkoriban verte a Mercedes - t kényelemben és futomu - ben még a németh osszehasonlito teszt videokban is a xm a gyoztes

  • f. l.

   f. l.

   Hónapja

   @gepesz80 1999 ota record tarto ( 15 " kerekeken ) volt a teszt ! nem rossz egy papy , mami autojàtol megszégyenitve a sok Porsche - t amg merciket bmw és tàrsait !!!

  • gepesz80

   gepesz80

   Hónapja

   Ja, a jávorszarvasteszt abszolút csúcstartója a V6 activa. Még az agyonsztárolt stabilitású tesla is csak 83km-h-ig jutott hiba nélkül...

 29. MrLeron22

  MrLeron22

  Hónapja

  F betüs szar....

  • * Robin

   * Robin

   Hónapja

   De miért?

 30. kubikos2

  kubikos2

  Hónapja

  Nekem mindig is tetszett a típus és úgy általában a hasonló méltatlanul elfeledett "hajók". Ezért is van nekem is egy Ford Scorpiom.

 31. thatmaninblack

  thatmaninblack

  Hónapja

  Van az úgy hogy a férfiember megnézni a huszonéves szépségeket alulról, felülről...

 32. Mr. Wolf

  Mr. Wolf

  Hónapja

  Bakker, erről az autóról az exem meg a pereputtya jut eszembe. Jó, kényelmes egy autó ez a xantia.Bár a Peugeot-om jobb. 😛😊

  • Bertalan Varga

   Bertalan Varga

   Hónapja

   @Mr. Wolf Ne viccelj! Imádom a dízelt nekem az van,igaz 2.2Hdi!....De egy 3000 V6 ...főleg kézi váltóval.... Kicsit más!

  • Norbert Bíró

   Norbert Bíró

   Hónapja

   Kiszedöt szereztem de szoltam lehet patent is kell majd 😂

  • Mr. Wolf

   Mr. Wolf

   Hónapja

   @Norbert Bíró bontás előtt szerezz be patentot mert hamar törik 😀

  • Norbert Bíró

   Norbert Bíró

   Hónapja

   Ja es kb fél ora megyek le leszedni csomi kárpitot nem kap áramot az 1 ik rendzsamtabla izzo Lehet jönni segiteni😂

  • Norbert Bíró

   Norbert Bíró

   Hónapja

   Szerintem jok Ács kalapácsal bele lehet😀

 33. Róbert Nagy

  Róbert Nagy

  Hónapja

  Mivel ritka autó, egyre nehezebb lesz hozzá bármit is szerezni, talán ez a legnagyobb hátránya.

 34. Viktor Veeking

  Viktor Veeking

  Hónapja

  Jön a gyomorsavat folyamatosan felbüfiző bácsi :)

 35. Sinoa Cica

  Sinoa Cica

  Hónapja

  Nem kell lenézni, ilyen autót, nem az "A-ból B-be elvisz" szutyuki helyett vesz az ember...

  • ast5515

   ast5515

   Hónapja

   @Gabor Szabo Nem ajánlottam. És nekem sincs ilyenem. De ettől nem lesz több eszed. Egyéb kérdés?

  • Gabor Szabo

   Gabor Szabo

   Hónapja

   @ast5515 Ahhh!!! Hagyjuk már! Élvezkedjél csak ilyen francia fosban. De másoknak ne ajánlgasd ezt a szemetet. Wartburg után mindent élvezet vezetni.

  • ast5515

   ast5515

   Hónapja

   @Laszlo Frank De amikor igen, annak minden percét élvezed.

  • Laszlo Frank

   Laszlo Frank

   Hónapja

   Mert ez nem mindig visz el A-ból B-be.

 36. Pál Tó

  Pál Tó

  Hónapja

  Akkora a horpadás jobb elől a sárvédőn, hogy még ezen a hitvány felvételen is látszik! Vegyetek már egy kamerát!

  • Pál Tó

   Pál Tó

   Hónapja

   @GKT Pictures Én Nokia butafonon is tudok beszélgetni...

  • GKT Pictures

   GKT Pictures

   Hónapja

   @Pál Tó Nekem iPhone Xs van, amin azért egész vállalható a kamera, de azért egy műsort nem vennék fel vele

  • Pál Tó

   Pál Tó

   Hónapja

   @GKT Pictures Nekem is van szar videós telefonom, mert beszélek rajta, de nem videózom...

  • GKT Pictures

   GKT Pictures

   Hónapja

   Jó lenne már. Egyik műhelyprn epizódban látszott hogy telefonnal volt videózva. Nem kell ide több milliós RED vagy Blackmagic, már egy modern mirrorless is sokat javítana a minőségen

 37. Richard Stefanits

  Richard Stefanits

  Hónapja

  Azt tudni kell, hogy aki ilyet vesz az többnyire azért veszi mert pont egy ilyet akar. Ez alatt ráadásul emlékeim szerint nem is a kommersz hidrós futómű van, hanem az, amelyik pl kanyarban ellent tart a dőlésnek, és egészen szürreális módon mozog, és főleg mozgott minden máshoz képest abban a korban, amikor új volt. Talán activának hívták ? A V6-hoz mintha járt volna alaphangon, a többihez talán felárért lehetett kérni. Ez nyilván nem az az autó, amit ugyanazért vesz az ember amiért toyotát, de az is tény hogy egy egyedi élményt ad a tulajdonosának, ami mondjuk nem merül ki az elcsépelt "sorhat, hátulkapar" közhelyben. Szerintem rohadni nem fog, mert mintha ezek már alaphangon horganyzott vagy cinkfürdős kasztnik lettek volna. A motornak is szép hangja van, némi olajfolyáson túl nem nagyon számítanék semmire. A futóművel ennyi idősen lehetnek gondok, de azt ezeknél vásárlás után illik tokától bokáig végignézni és itt ott megadni neki amit kér.

  • hobizoli

   hobizoli

   Hónapja

   az csak az Activa kivitelben volt, es kerheto opcio volt a hirdos futmuhoz barmelyik motornal

  • Kornel Schwarcz

   Kornel Schwarcz

   Hónapja

   az az activa

  • József Varga

   József Varga

   Hónapja

   Sajnos a küszöbvégek hajlamosak a rohadásra.

  • Quest D

   Quest D

   Hónapja

   Ezekben a Hydractive II futómű volt.

 38. Gábor Boda

  Gábor Boda

  Hónapja

  Xantiám van, szeretem. Használható hathengerest, hibátlan tízgömbös futóművel nem vesztek aprópénzér, legfeljebb hatalmas szerencsével. Fillérekér a gatya futóműves négyhengeres benzineseket adják.

  • 7AccordHomeStudio

   7AccordHomeStudio

   Hónapja

   Részvétem a 💩hoz. 😅

 39. Péter Menyhárt

  Péter Menyhárt

  Hónapja

  Csak javítani ne kelljen.

 40. Attila Nagy

  Attila Nagy

  Hónapja

  Szilva Járműelektronika??

 41. Balint5

  Balint5

  Hónapja

  Ehhez bátornak kellett lenni

  • Bendegúz Almási

   Bendegúz Almási

   Hónapja

   @Mihály Tóth az is teljesen jó.

  • Mihály Tóth

   Mihály Tóth

   Hónapja

   @Bendegúz Almási én csak gratulálni tudok. A családban van egy francia autó, én az láttam alulról hogy az alváza rozsdamentes a futómű meg le kell festeni alvázvédővel.

  • Bendegúz Almási

   Bendegúz Almási

   Hónapja

   @Mihály Tóth a rohadást azt nem tudom ellenőrizni de azt tudom hogy van most egy Peugeot 806 -os autó a családba és most van benne lassan hétszázezer kilométer és még bontatlan a blokk.

  • Mihály Tóth

   Mihály Tóth

   Hónapja

   ​@Bendegúz Almási én is csak hallottam pletykánként, abban igazad van hogy még az szidja aki még nem is vezettet francia autót. Ezeknél autóknál van előny, az hogy nem rohad el az alja annyira mint egy német autó tisztelet a kivétellel.

  • Quercuscerriscerris

   Quercuscerriscerris

   Hónapja

   És mint tudjuk bátraké a szerencse.

 42. Megavoltamper

  Megavoltamper

  Hónapja

  Nekünk volt kettő is. A második egy 2.0 Turbo C.T. Az elektronikája időnként külön életet élt, de nagyon kényelmes és fürge autó volt, talán a gyerekkori emlék miatt is, de nagyon tetszik a formája.

 43. Daikini0

  Daikini0

  Hónapja

  BX-ünk volt, ami elég sokban hasonlított ehhez, és imádtuk a kényelmét, és a futurisztikus tervezést (már ami a 90-es években az volt), viszont borzasztóan öregedett, 20 éves korában már többet volt szervízben, mint nálunk, a hidraulikus felfüggesztés is sokszor feladta, szivárgott, majdnem minden cső egyszer megdöglött. Ami viszont vicces volt a felfüggesztéssel, hogy amikor kipurcant, akkor szervízállásba tolva hajlandó volt elindulni, de ezt minden piroslámpánál meg kellett csinálni. A mögöttem lévők arcát egy idő után már néztem, mert csak annyit láttak, hogy egy aránylag lapos autó zöldnél elkezd emelkedni kb 25-30 centit, majd elindul.

 44. Zsolt Kis

  Zsolt Kis

  Hónapja

  Én még ma is nagyon szívesen tenném bele a seggem. Valahogy ez az éra ami nekem mindig is a szívem csücske maradt

 45. Árpád Füzy

  Árpád Füzy

  Hónapja

  Apage Satanas! - Távozz tőlem sátán!

  • Sinoa Cica

   Sinoa Cica

   Hónapja

   Böhm bácsi? :)

 46. Tamás Gergócs

  Tamás Gergócs

  Hónapja

  Az alapjáraton felül egy rövid gázfröccs még jól jött volna. Az alja szebb mint vártam

  • Vajda Janos

   Vajda Janos

   Hónapja

   @* Robin Ez így van, teljesen egyetértek, nehéz időket élünk, szerintem ez a korona helyzet is erre próbálja felhívni a figyelmet. Bár sok esetben az élelem nem lenne pénzkérdés, csak azok a jó földek bizonyos kezekbe kerültek. Bió üzemanyagot kap az autónk, kőolaj alapú élelmet, gyógyszereket kapunk mi, emberek.

  • * Robin

   * Robin

   Hónapja

   @Vajda Janos Persze, mivel pénzből élünk és sok embernek nincs arra sem pénze, hogy élelemhez jusson, nemhogy autót újítgasson fel. Köszönhetjük magunknak és felmenőinknek akik jobbat akartak mindig, sajnos ez az ára mindennek, ez egyáltalán nem jó a földnek, csak azoknak akik a piramis tetején ülnek és napi 50 millió dollárt keresnek.

  • Vajda Janos

   Vajda Janos

   Hónapja

   @* Robin Hát igen, valamennyire jogos, csak az a gond, hogy mindig a pénzügyi oldaláról közelítjük meg ezt a kérdéskört. A legmocskosabb ez a globalizált fogyasztói szemlélet. Dobd ki, vegyél másikat, vagy újat. Nem hiszem, hogy ez lenne a fenntartható szemlélet. Ha csak a motorja rossz, de a kaszti ép, szerintem pont a legrosszabb betolni a bontóba, vagy a zúzdába, bár a magyar bürokrácia itt is rendesen közbeszól, nem egyszerű egy motort lepapírozni.

  • * Robin

   * Robin

   Hónapja

   @Vajda Janos Hát pénzügyileg egy felújítás sem éri meg, nem fog annyival többet érni egy autó ha ráköltesz 1 millió ft-ot. Olyan kocsit érdemes így felújítgatni aminek van értéke is, az ilyen 500 ezres kategóriát meg be kell tolni a bontóba ha szétvan rohadva meg rossz a motorja. Nyilván egy potenciális autóban aminek esetleg később növekedni fog az ára, arra érdemes költeni, de pénzügyileg ezen kívül nem éri meg sosem, lehet az 1 milliós kocsi vagy 25 milliós, a javítással mindig csak röviebb leszel

  • Vajda Janos

   Vajda Janos

   Hónapja

   @* Robin Az a helyzet, hogy a precíz munkát meg kell fizetni, gyakran 1, de legalább 2 autó árát ráköltve, nem éri meg. Egy motort még mindig biztonságosabb, költséghatékonyabb felújítani. Persze itt is vannak kivételek, egy eleve problémás konstrukciónál.

 47. Gabor Ikrenyi

  Gabor Ikrenyi

  Hónapja

  Stab pálca csere 5000km-ként!

  • Gábor Boda

   Gábor Boda

   Hónapja

   @GrandeChino20 Nagykanizsa-Zalaegerszeg, napi munkábajárás.

  • Gabor Ikrenyi

   Gabor Ikrenyi

   Hónapja

   @Gábor Boda nekem is 1.8 volt. Folyamatosan cserélték a stabpálcákat. Azt mondták hogy nem ilyen utakra tervezték. Amúgy imádtam!

  • Akos Hocz

   Akos Hocz

   Hónapja

   Van élet Bpen is túl! Mondjuk vidéken ahol közismert szintén sok helyen hiányzik a fél sáv a kettőből. Vidéken sem kap kevesebb szart egy autó futóműve.Nemetorszag,Ausztria a közelben meg más tészta 😉

  • GrandeChino20

   GrandeChino20

   Hónapja

   @Gábor Boda Hol vannak az autók használva? Vidéki, sík úton, vagy Pesten a belvárosban?

  • Gábor Boda

   Gábor Boda

   Hónapja

   ez a hathengeres sajátja? mer az 1.8 16v x1-em 135000Km és 188000km közt nem kért ilyent. Nem tűnik úgy, hogy a közeljövőben kellene....

 48. Dàniel

  Dàniel

  Hónapja

  Sok szerencsét

 49. Bence Dósa

  Bence Dósa

  Hónapja

  Vajon hány darab magyar rendszámos v6-os Xantia lehet itthon? A külföldi oldalakon is alig van eladó, nagyon ritka modell.

  • Bence Dósa

   Bence Dósa

   Hónapja

   @7AccordHomeStudio most nem is a megbízhatóság meg az elektronika oldaláról hanem mint autó. Megbízható erős v6-os motor könnyű kasztniba, kézi váltóval, nagyon jól megy és HOBBI autónak szerintem tök jó lehet.

  • 7AccordHomeStudio

   7AccordHomeStudio

   Hónapja

   Erre mondják RITKA SZAR. 😅😅😅

 50. Kornél MAGYAR

  Kornél MAGYAR

  Hónapja

  új kipufogórendszer, olajfolyás, küszöbrohadás, S-es rendszám. Sok szerencsét.

  • Csaba Benga

   Csaba Benga

   Hónapja

   Még ezek nem lennének nagy dolgok, voltak már itt a műsorban igazi bontószökevények is szép számban. Inkább ez a keresztben lévő motorbeépítés nem a legideálisabb, hátsó hengersor nagyobb hőterhelést kap.

Következő