Autók és más járművek

Égéstér 434.: Az Önvezető Embernél nincs lejjebb

Vénségünkre mind elfelejtünk vezetni, de fiatalon is kell mák a túléléshez. Pláne akkor, ha leviszi a fejed a légyzsák, amit egyébként gariban kicserélnének mindenkinek. Extra: rossz szóvicc volt, swagen.

Megjegyzés 

 1. Valentin Horváth

  Valentin Horváth

  21 napja

  Szépek vagytok!

 2. Adik SzPA

  Adik SzPA

  23 napja

  Nem azért nézik be az emberek a jobb kéz szabályt, mert nem tanította rendesen az oktató, hanem azért, mert hülyék és figyelmetlenek és nem a forgalomra, közlekedésre figyelnek. Ha felszámolnák a jk-szabályt, akkor a táblákkal nem foglalkoznának az emberek, szóval szerintem nincs jelentősége. Az emberek fejében kellene rendet tenni. Amúgy nagyon jó műsor, igény van rá, köszi!

 3. Ákos Pásztor

  Ákos Pásztor

  Hónapja

  Fart wagen - biogáz hajtással.

 4. Ákos Pásztor

  Ákos Pásztor

  Hónapja

  Gran turismo 2-ben kegyelméből kaptam egy young leaf-et valamelyik licensz feladatra. 🙂

 5. Ákos Pásztor

  Ákos Pásztor

  Hónapja

  PSA-éknál felfelé is automata az ablak.

 6. Balázs Molnár

  Balázs Molnár

  Hónapja

  31:56 El nem tudja képzelni mennyi... Konkrétan a Bogdánfy úton a bringasáv a parkoló kocsik mellett megy el és még helyet is cserélnek. Na, miután úgy kb. 3-szor nyitották rám az ajtót, onnantól fogva inkább kimentem az útra, amikor ott megyek.

 7. Kri K

  Kri K

  Hónapja

  Szakszó... Megérte végignézni!😅

 8. Péter Bertók-Varga

  Péter Bertók-Varga

  Hónapja

  Eszak-Amerikaban a kozlekedes alapja a "valahogy majd lesz"...

 9. Szabolcs Molnar

  Szabolcs Molnar

  Hónapja

  Sajnos annak van elsőbbsége, akinek megadják. Igen nehezen kezelhetőek a nagy E alakú kereszteződések, ahol a függöleges száron közlekedők nem adják meg az elsőbbséget a jobbról jövőknek. A legértelmesebb az lenne, hogy a betorkolló utcákon közlekedőknek kellene elsőbbséget adnia. Lehet, hogy drágább lenne kitáblázni, de még mindig olcsóbb, mint a karosszériást kifizetni. Vagy mind a három irányból kirakni a stoptáblát, legalább az éberség fenntartása céljából.

 10. steve jobs

  steve jobs

  Hónapja

  Bazsó Gábor, te is tudod hogy a Teszla az egy vicc. Ha nem Amerikában lenne, nem is lenne. Viszont le a kalappal Elon Musk munkássága elött !

 11. Ábel Kincses

  Ábel Kincses

  Hónapja

  "Sokan nem néznek bele a tükörbe kiszállás előtt..." pl. akik nem a vezetőülésről szállnak ki

 12. Attila Kovács

  Attila Kovács

  Hónapja

  A jobbkéz szabályról... Azt hittem, hogy Angliában akkor balkéz szabály van. De nem. És mit ád az ég, ha jobb oldalon ülsz, hirtelen értelmet nyer ez az egész... Szóval balkormányos környezetben igazság szerint balkézszabály kellene legyen.

 13. Laszlo Mizsei

  Laszlo Mizsei

  Hónapja

  Baromira idegesito ahogy egymas szavaba vagtok, nem varjatok meg, hogy a beszelo befejezze a gondolatat. Pedig a musor jo lenne...

 14. krumpligumo

  krumpligumo

  Hónapja

  A taglalt témához. A sofőrök 99% a rutinból vezet. Nem követi a jogszabályi változásokat, elfelejti a ritkán használt szabályokat, ritkán látott táblákat stb.. Véleményem szerint 5 évente minden sofőrnek csinálnia kellene egy forgalmi vizsgát. Ha sikerül vezethet újjabb 5 évig ha nem akkor pótvizsga lehetőség 1-2-3-szor majd jogsi bevonása. És csak új tanfolyammal és vizsgával lehet újra vezetni. Rengeteg ember van aki 5-10-20 éve megszerezte a jogsit majd azóta sosem vezetett. És lehet jobb is ha ilyen emberek nem vezetnek. Sokkal jobb lenne a közlekedési morál.

  • krumpligumo

   krumpligumo

   28 napja

   @lmonoki Kostüm az észrevételt. Én már azt is elfelejtettem mi a neve a vizsgának. A forgalmi vizsgára gondoltam és javítottam is a kommentet.

  • Balázs Molnár

   Balázs Molnár

   28 napja

   @lmonoki Ez a másik fele. És az a pár év az 5+. 2015/16-ban csináltam a jogsit és már akkor sem volt néhány éve...

  • lmonoki

   lmonoki

   28 napja

   " 5 évente minden sofőrnek csinálnia kellene egy rutin vizsgát" - a rutinvizsgát pár éve megszüntették, nem része a jogsi megszerzésének sem. Sőt a rutinpályák nagy része meg is szűnt (fizikailag is).

  • krumpligumo

   krumpligumo

   Hónapja

   @Balázs Molnár Köszönöm a bókot. Végigolvastam megint minden hozzászólásod és sehol nem találok semmilyen számadatot amivel te alá tudnád támasztani az elméletedet. Csak erősen hangoztatod hogy ez nem működik. A wright fivéreknek is azt mondták hogy képtelenség repülni és Elon Musknak sem hitt senki mikor azt mondta hogy újrahasznosítható hordozorakétakat fog készíteni. Könnyebb azt mondani valamire, hogy lehetetlen mint megtenni. Csak hogy válaszoljak. 1. Tudtommal a munkavállaló rendelkezik a szabadsága minimum 40%ával. Ergo ha máskor nem megy akkor vész ki szabit és akkor vizsgázik. 2. Ki megy szabadságra és hogy jön ez ide? 3. Ki lesz beteg és hogy jön ez ide? 4. Miért számoljak a mostani kapacitással? Ezt a modellt ki kéne dolgozni és előkészíteni. Ennyi erővel senkinek nem kellene elektromos autót venni mert a mai elektromos rendszer nem bírná el. De mivel én sem hiszek benne hogy ez valaha is megvalósulna így mondhatjuk azt hogy neked van igazad és akkor megnyugodhatsz. ;)

  • Balázs Molnár

   Balázs Molnár

   Hónapja

   @krumpligumo Melyik részét nem érted meg te meg nem értett zseni, hogy azt kéne megvizsgálni, hogy mi a mai rendszer éves kapacitása? A modelled annyira balfasz, hogy szavak nincsnek. 1. Nem számol azzal, hogy az emberek nem tudnak tetszőlegesen munkahelyekről elmenni... 2. Szabadság? 3. Betegség? 4. Hát az, hogy mennyi a mai rendszer kapacitása? Mert te leírhatsz itt mindenféle hülyeséget, de ha a mai éves kapacitásanak ez mondjuk a hatszorosát hozza ki, akkor nem érzed, hogy egy kurvára reménytelen?

 15. Uborkaa91

  Uborkaa91

  Hónapja

  A jobbkéz szabály teljes megszüntetése nem biztos hogy jó ötlet, viszont a Papp Tibi féle kereszteződésben a mai napig nem értem, hogy miért nincsen stop tábla. Aki ismeri, eleve úgy kezeli azt a helyet.

 16. Uborkaa91

  Uborkaa91

  Hónapja

  Átnyúlni magunk előtt ajtót nyitni? Miafasz? :DDD ráadásul balkezes vagyok, ilyet biztos soha nem csinálnék :D

  • Szabolcs Molnar

   Szabolcs Molnar

   Hónapja

   Nagyon egyszerü, ha jobb kézzel nyitod ki a bal ajtót, az már kötrezővé azt, hogy kibiienj a komfotzónádból, hátranézz, és teljes torokból tudd szidni társidat. Erről a témáról a nagyrabecsült Cobranco mester is csinált videót.

 17. Robert Nagy

  Robert Nagy

  Hónapja

  Miért nem lehet Bazsó Gábornak hívni ezt az ember? Ez a Carotta annyira irritáló! Főleg hogy magát nevezi át annak! Olyan mint egy meleg transzfesztita művésznév!🤮

  • GrandeChino20

   GrandeChino20

   Hónapja

   Több mint 20 éve ez a beceneve, fogadd el.

 18. Sándor Tóth

  Sándor Tóth

  Hónapja

  Apropó pollenszűrő. Jó 10 éve használtautó vásárlásból hazafelé tartva az "új' autóval elkapott egy hatalmas zápor.Iszonyat párásodott a szélvédő.Sehogy se fújta le a párát, többször félre kellett állni,letekert ablakkal közlekedni stb.Jó nagy szívás volt a haza út.Aztán itthon a vásárlást követő nagyszervíznél derült ki hogy nemcsak a pollenszűrő de még annak gyári kerete is hiányzik az autóból amibe bele kell helyezni.Ezek pótlása után természetesen megszűnt a hibajelenség.Valahogy nem jutott eszembe az átvizsgáláskor ránézni,azt gondoltam alap hogy benne van,otthon úgyis csere...

 19. János Farkas

  János Farkas

  Hónapja

  3:00 nem tudom, melyik a jobb, egy ilyen pollenszűrő, vagy egy olyan, mint az általam vásárolt kocsiban volt :D 10 évesen vásároltam a kocsit és a pollenszűrő még gyári volt benne :D legyen annyi elég, h amikor kivettem féltem, hogy megharap :D (márkaszervizes kocsi volt végig, nagyon jó állapotban, csak a pollenszűrőt elfelejtették cserélni :D )

 20. Cs MP

  Cs MP

  Hónapja

  Navigációk miért nem tudják megmondani, hogy jön egy stoptábla: Változó, hogy ez egyáltalán benne van-e az adatbázisban, amit a navigációgyártó megkap. Utána jön az a kérdés, hogy egyáltalán abból az adatbázisból mennyi mindent kell kidobni, hogy ráférjen az sd kártyára, amit a headunitba pakolnak. Ha 16-os kártya is elég a 32 helyett, akkor az rögtön egy millió autón kitudja hány dollár spórolás és sok kicsi sokra megy. Ami témát feszegettek, azok a HD mappek és térkép streamelés kérdésköre, ami meg átvezet az 5g-hez, mert akkor képzelhető el on the fly ennyi adat mozgatása és akár a kocsikkal az adatgyűjtés.

  • Cs MP

   Cs MP

   28 napja

   @lmonoki Igen, erről nem a navigáció kell tudjon. Ilyen célokra fejlesztik mostanában a különböző ADAS-okat (Advanced driver-assistance system). Legegyszerűbb eső detektálás esetén bekapcsol az ablaktörlőn keresztül ha kanyar várható, akkor irányba állított lámpán át ebbe értik bele akár a táblák, akadályok, sávok felismerését is. De ez tényleg egy legalább egy teljes adást kitöltő téma lenne és akkor is valószínűleg még keveset beszélnének róla.

  • lmonoki

   lmonoki

   28 napja

   A táblák felismerése nem a navigáció feladata. Nem várható el hogy egy csőtörés miatti terelést is egyből tudjon a navi. Vagy a keresztben elcsalinkázó biciklisről.

 21. gyurci37

  gyurci37

  Hónapja

  Értem én,hogy podcast,de 100x jobb itt. Jobb látni is benneteket,mint csak hallgatni és a képek élvezeti értéke is magasabb így. Tessék szépen maradni itt a yt-on is😁

 22. Attila Szabó

  Attila Szabó

  Hónapja

  Akinek a vezetes egy sresshelyzet annak NEM szabadna a közuton vezetnie! Alternativ megoldas pl Taxi 🚕!

  • Attila Szabó

   Attila Szabó

   Hónapja

   Ein basztatok senkit de a müsorba arrol Volt szo Hogy vannak Olyan vezetök akinek egy autobol kiszälläs elött visszapillantoba nezni sajnos mär sok,mert a vezetes A-B valo eljutas stressz helyzet szämära. Erre irtam hogy az Ilyen ne vezessen.! Mert sajnos veszelyztetti sajät magät es mäsokat!!

  • Attila Badi

   Attila Badi

   Hónapja

   @Attila Szabó de ezzel az a próbléma hogy te vagy az állam senki sem veheti el azt a jogott hogy ugy menjen oda ahogy akar normális esettben mert ennyi erővel aki zőld nadrágot vesz fel ne vezesen ez egy bonyulult elvi és gyakorlati kérdés de elvekben senkinek sincs joga ahoz hogy aki streszel ne vezesen gyakorlatban meg ez van mindenkinek van rossz szar napja vagy benezte de emberek vagyunk segiteni kell másikat nem basztatni

  • Attila Szabó

   Attila Szabó

   Hónapja

   Ha stresszel a vezetes miatt akkor NE vezesen !!! De van meg másik megoldás is

  • Attila Badi

   Attila Badi

   Hónapja

   Mondjuk ha valaki kocsival jár munkába te elveszed tőle ezt és még fizzesen is taxira 20 napon át?😂

 23. Ágoston Simon

  Ágoston Simon

  Hónapja

  A Volkswagen átnevezéssel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. Az egyik, hogy borzasztóan szóvicc-gyanús volt a dolog, így ez alapján tömegesen befektetni és később azután dízelbotránnyal fröcsögni számomra teljesen szürreális fejlemény. A másik viszont a részvényárfolyam: azt sajnos nem lehet egy csökkentéssel megoldani, hanem itt kb rollback-elni kéne, hogy akkor mindent állítsunk vissza a vicc előtti állapotra, mivel a növekedés is okozhat valakinek veszteséget, és a csökkenés is nyereséget - lásd GameStop. Ráadásul ez a ~10% árfolyam változás hihetetlen pénzmozgást jelent, amit már nem lehet egy "upszi"-val helyrehozni. Amit viszont érdemes megfigyelni, hogy a mai nyitóérték sem volt még messze ettől a hirtelen megnőtt árfolyamtól, szóval nem vette el a befektetői kedvet ez a kis tréfa.

 24. Gábor Domonkos

  Gábor Domonkos

  Hónapja

  Mi ennek a légszűrőtémának a tanulsága?! Amit magad is megtehetsz, azt ne bízd másra. Mert amit a saját érdekedben magadnak megcsinálsz, az biztos, hogy nem lesz elnagyolva.

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   @Gábor Domonkos a szervizben nem biztos h cserélik, sajnos igaz ! Erre Mi nagyon odafigyelünk ! Európai autóban japán fűtésbox - Peu 3008-5008 - és agyament a cseréje. a Gyári normaideje 24 perc, valójában kb. 30-40 perc ! ...Denso.

  • Gábor Domonkos

   Gábor Domonkos

   Hónapja

   @Ferenc Tóth Az olyan autót felgyújtani kell, nem megvenni. :) Megfordult már nálunk jó pár autó Suzuki-tól, Fiat-on és Ford-on át a Toyota-ig, mindben magunk cseréltünk mindent. Egyikkel sem volt különösebb gond. Talán a Mitsubishi Colt-ban volt sz...r helyen az olajszűrő, de az sem volt megoldhatatlan feladat. És akkor tudom, hogy úgy van benne, ahogy én bele raktam. Meg az van benne, amit bele raktam. Mert ismerek személyesen olyan embert, aki szervízben csináltatja az ilyesmit, és kiderült, hogy baromira nem azt rakták bele, amit kifizettettek vele. Szóval erről ennyit.

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   Majd ha cserélsz pollenszűrőt - cabin filter, de legyen légszűrő :D - olyan autóban, amiben nem férsz hozzá és 5 felé kell tördelni hogy be tudd rakni, akkor majd rájössz !

 25. Kornél Pölöskei

  Kornél Pölöskei

  Hónapja

  Azért ez az Anti is milyen már! ;) :) Oké, hogy minden néző/hallgató azt "várja", hogy minden egyes rohadt Égéstérben Karotta mikor dobja be a Teslát, de hogy ezt az újságíró kolléga is így rápirítja... ez azért hallatlan! :D

 26. Kornél Pölöskei

  Kornél Pölöskei

  Hónapja

  Nekem az ilyen teli poharasokkal nem a poharam szokott tele lenni! :)

 27. Csaba Kertész

  Csaba Kertész

  Hónapja

  Az ugye másnak is megvan, hogy a jobb kész szabály teljesen ellent mond a körforgalomban általánosan használt elsőbbségadásnak?. Egy viszonylag ismert ember találta ki a körforgalmat amikor a katonái egymással küzdöttek az elsőbbséget az ellenség helyett. Párizsban pl a Diafalívhez 12 sugárút érkezik és aki volt már ott, megérti, hogy miért az a "fordított" a helyes logika a körforgalomra. Hihetetlen módon megemeli a körforgalom mérhető (és nem szubjektív) áteresztőképességét. Aki teheti, próbálja ki. Ez akár már Berlinben is megtehető a Júli 17. sugárúton található Siegesäule körül.

  • lmonoki

   lmonoki

   28 napja

   Annak akinek gond hogy egyszerre kezelje a pedálokat és a kormányt is, annak tök mindegy hogy jobbkéz szabály,, tábla, lámpa vagy körforgalom van-e előtte - megy mint a vakhangya. Amúgy a körforgalmak 99%-ában a körforgalom tábla alatt ott van kiegészítőnek a "macisajt" is - ennek ellenére valóban sokan azt hiszik hogy korforgalomban jobbkéz szabály van (ami sűrű forgalomban biztos módja a "dead lock" helyzetnek)

 28. lmonoki

  lmonoki

  Hónapja

  A táblázás sem megoldás. Elém jött ki STOP tábla mögül egy jó képességű, és még meg is magyarázta hogy szerinte neki volt elsőbbsége, mert nem volt kirakva "macisajst" a STOP alá... A körforgalomnál is hiába a macisajt, sokan aki "egyenesen" megy tovább (2. kijárat) úgy rongyol át a körforgalmon mintha ott sem lenne.

 29. stigmatak1

  stigmatak1

  Hónapja

  Hollandiában tapasztaltam, hogy 30-as zóna az bordó színű útfelülettel rendelkezik. Főleg mikor 50-ből mész 30-ba. Mindig tudom, hogy mikor van jobb kéz.

  • stigmatak1

   stigmatak1

   Hónapja

   @Cat Charmy 😂

  • Cat Charmy

   Cat Charmy

   Hónapja

   @stigmatak1 ja igen láttam már ilyet, de nem tűnt fel. Kisebb városok belvárosaiban van ilyen, de nem mindenhol. Minden esetre értelmes megoldás. Tudod, ahol nem isszák el az árát 😁

  • stigmatak1

   stigmatak1

   Hónapja

   @Cat Charmy Eindhovenben konkrétan nem voltam. 51,6980138, 5,9685377 ha bemasolod a koordinátákat, erre gondoltam. Biztos egy vagyon volt. Én csak csodálkoztam, hogy ilyen van(németből)

  • Cat Charmy

   Cat Charmy

   Hónapja

   Én eindhovenben lakok, itt nincs ilyen. Viszont táblával jelzik a zónát.

 30. George218 Kovács

  George218 Kovács

  Hónapja

  Jó volt! Szuper! 👍👍

 31. Bálint Magyar

  Bálint Magyar

  Hónapja

  Anti, akinek stressz a vezetés, azt rövid úton kiszállítják a kocsiból, mert annyit balesetezik, hogy előbb-utóbb elveszik a jogosítványát. A táblákat meg ellopják, kitapossák. Nem megoldás.

  • lmonoki

   lmonoki

   28 napja

   Az egységnyi droidot a táblák is csak megzavarják. Meg a közlekedési lámpák. Meg a felfestések.. A körforgalom meg teljesen megoldhatatlan feladat

 32. Szucs Gabor

  Szucs Gabor

  Hónapja

  Áhh nem tudom végignézni, bocsi de ez engem nagyon zavar ,hogy valaki beszél egy jó ritmusban Balázs belevág és fele akkora tempóval mond valamit. 3/4 énél inkább kikapcsoltam, de várom a kövezkező égéstért !

  • Balázs Habjánecz

   Balázs Habjánecz

   Hónapja

   Jó, akkor nem csak én voltam ezzel így.

 33. Szucs Gabor

  Szucs Gabor

  Hónapja

  Balázs miért vág bele mindenki szavába ?

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   @Szucs Gabor ...normál esetben nem. De Karottánál és Vályi Pityunál igen ! :D

  • Szucs Gabor

   Szucs Gabor

   Hónapja

   Miért? Megszakítani a beszélgetésben a tarsaid olyan egyertelmű es normális mint, hogy reggel felkel a nap ?

  • alfonz senki

   alfonz senki

   Hónapja

   Ez olyan mintha azt kérdezted volna hogy a nap miért kel fel reggel....

 34. Jesus is my Airbag

  Jesus is my Airbag

  Hónapja

  Amúgy ha súly és lendület hat rá, vagy akár lassítassz, a Rolls Royce-on kívül is ha látsz ilyen trükkös emblèmát, de mindíg így reagálnak.. Inog picit ha stagnál, dől ha gyorsít vagy lassít ha csak pillanatig is de dől és abbol inog nyugira, de ha kiadod és amig lehet egyenletesen gyorsítani nyújtottan, érdekes módon akkor a leginkàbb nyugisabb.. Mind1 ez csak megfigyelés és nem is a leg pontosabb, elvégre nincsen ilyenem hogy szét tudjam fanolni/tesztelni..

 35. Jesus is my Airbag

  Jesus is my Airbag

  Hónapja

  Van nekem egy nem túl szakszerűen leszerelt régebbi BMW kormányom ès ez még magában hordozza az elsütő/robbanó szarját.. Anno kormánnyal a hátamon, fos-kèszen deszkáztam vele haza.. Azt èrtem hogy ennek szikra kell nem puszta csattanás stb... de hajlamos vagyok kisülni, így tartok tőle egyszer kilő mellettem mikor gyanútlanul beállva feltöltött állapotomban èrek hozzá.. Passz.. De picit fosok ám tőle..

 36. Zsozso K

  Zsozso K

  Hónapja

  Jó a téma srácok!

 37. Olivér

  Olivér

  Hónapja

  Itt Kiskunlacházán van két olyan utca, ahol egyik kereszteződésben van maci sajt, a másikban nincsen, tehát a fölérendelt útba becsatlakozik egy másik fölérendelt út, ami ugyanolyan rangú, Aszfaltos mindkettő, sőt az egyik helyen Y elágazás van. Úgy néz ki mint egy körforgalom, a közepén háromszöggel

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   @Olivér ha írsz Nekik, illetve Zách Daninak, biztos lesz !

  • Olivér

   Olivér

   Hónapja

   @Ferenc Tóth Vajon a tc nem akar erről csinalni egyadást/cikket?

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   @Olivér így értem . Érden is van ilyen, hiába nincs kint tábla elsőbbség adási kötelezettsége van annak aki az útra ki akar hajtani.

  • Olivér

   Olivér

   Hónapja

   @Ferenc Tóth Van egy aszfaltos út, ami nem főútvonal, de a többi becsatlakozó útról érkező járművek kötelesek elsőbbséget adni az úton el haladóknak. Kivéve egy kereszteződést, ahol hiányzik a tábla, soha nem is volt. Ilyen útból kettő van itt. Ha valaki ott a jobbkez szabályt alkalmazza, és ki kanyarodik a tőle balra lévő kocsi elé akkor ki a hibás? Betartotta a KRESZ-t mindkét autós! Hiányzott a tábla, a közútkezelő a hibás. Nem nem földút, és nincs egyenragú kereszteződést jelző tábla sem.

  • Ferenc Tóth

   Ferenc Tóth

   Hónapja

   @Olivér ...azt ami neked leírtál. Lehet neked természetes, de tökre értelmetlen.

Következő