Autók és más járművek

Égéstér 435: Euro 7: a tudjukkik összesküvése háttérhatalmakkal a kisemberek ellen

Kinyírják a kisautókat, gyémánttá drágítják a normálisakat, de a kéttonnás SUV-ok 300 lóerővel is zöldek. Van-e ennek értelme, vagy esetleg nem is igaz?

Megjegyzés 

 1. Zoltan Sohajda

  Zoltan Sohajda

  8 órája

  Tegnap beszélgettem egy kereskedő el és azt mondta hogy a korszerűségre hivatkozva leselejtezik a régi típusú motorokkal felszerelt autókat. Mitől korszerű egy olyan autó ami most 999 cm^3hibridet 7.5-8 liter között eszik, a1.6cm^3 6.2-6.5 között fogyasztáshoz képest. Mitől korszerű és klimavédő hatása van egy olyan autónak amit lábtól függően cserélni kell idő előtt mert elhasználodott mint motorikusan mint elektromosan? Kiszámolták mekkora környezet károsító hatása van egy új autó előállitásának. Akkor miért is jó 4-5 évente le cserélni az autót a gazdasági érdekeket leszámitva? Mint egy hosszú távú megbízható 1.6-t. G Miklós az egyik műsorába kiszámolta hogy az E10 üzemanyaggal mennyivel kevesebb káros anyag keletkezik, de tőbbet is eszik belőle a kocsi.

 2. Roland

  Roland

  9 napja

  Ha Asszúron múlna itt meg is állna a fejlôdés. Már minden fel van találva, minek púposkodni. Inkább hallgatna és hagyná az értelmesebbjeit beszélni.

 3. vadsolyom

  vadsolyom

  9 napja

  Hát hagyjátok már Miklóst is szóhoz jutni!!!!

 4. Péter Varga

  Péter Varga

  10 napja

  Beszélgető PARTNER. Komolyan nem lehet megvárni, amíg valaki befejezi a mondandóját??? Kabaré ez a rész :( olyan szinten megy fel az emberben a pumpa, h nem lehet normális keretek között leírni. Sajnálom...

 5. László Kelemen - Driveholics

  László Kelemen - Driveholics

  17 napja

  Volt már olyan, hogy Assur valamire azt mondta, hogy "Igen, ezt én is így gondolom, kérlek folytasd tovább."? :D

 6. Zsolnai Gábor

  Zsolnai Gábor

  17 napja

  Gyerekek, engedjétek már Gajdán tanár úrat szóhoz, baromi idegesítő, hogy mindenki a szavába vág és elmegy más irányba a beszélgetés, így meg se tudjuk mit akart mondani, pedig őt élvezet hallgatni!!!

 7. khamsinn

  khamsinn

  18 napja

  "Alig várom, hogy villany szőkítés miatt legyen valaki bőriben" miért olajszőkítés miatt csuktak le egyáltalán valakit?:))

 8. Gellert Toth

  Gellert Toth

  18 napja

  Androczi Balázs magánshow

 9. Erhard Pfisztner

  Erhard Pfisztner

  19 napja

  1:12:49 KÖRNYÉKi kérdésehez, hogy lehet, hogy a mai háztartásokban mikró, hűtőszekrény, klíma, sütő, porszívó használható egy bizonyos (32A) korláton belül? Elképzelhető-e, hogy egy 10A-es schuko autótöltő minden gond nélkül csatlakoztatható ezek mellett akár ma és azonnal?

 10. daniel kaszas

  daniel kaszas

  19 napja

  Ez a szakállas muksó a jobb felsőben kiakasztó. Állandóan más szavába vág, aztán elhúzza mint a rétest... és a legtöbbször nem mond semmi lényegeset.

 11. 357Kaliber

  357Kaliber

  19 napja

  Bazsó hozzáállása a "hagyományos" autózáshoz nagyon káros a Totalcar-nak. Az utóbbi időben pár kollégának elege is lett belőle és távoztak és a még ott dolgozókon is látszik, hogy nagyon elegük van a súlyos drogosból, mélyen vallásossá vált hittérítőből. A bűntudat, a fusztráció, a tévedhetetlenség nem tesznek vonzóvá senkit. A Totalcarnak kellene annak az sajtóterméknek lennie, ami az utolsó lehetséges pillanatig, az autók és az autózás szeretetéről szól. Ehelyett...

 12. Tibor Kaldenecker

  Tibor Kaldenecker

  20 napja

  Az én esetemben már kijönne a matek. Ketten vagyunk a párommal a gyerekek már kirepültek, két belsőégésű autónk van, családiházban lakunk. Évi 20 ezer kilométert teszünk meg , ebből 80 százalékot (16 ezer km ) 50 kilométeres körön belül Budapesten és az agglomerációban, nagy forgalmú utakon , sokszor dugóban , szóval ezeken az utakon egyáltalán nem számít a teljesítmény és már a 150 km-es hatótáv is bőven elég. vagyis megfelel erre a célra egy Dacia Spring is . Komolyan elgondolkodtam azon, hogy el kellene adni a két autót, csak elektromost venni( Springet de csak állami támogytással), napelemet telepíteni, a maradék 20 százalékra, pedig bérelni belsőégésű autót. Talán ott kezdődik a környezettudatosság, hogy megtanulunk lemondani dolgokról, elég egy autó is, abból is elég egy kicsi is fóleg ha felhasználási mód nem kíván nagyobbat,

 13. dekacster

  dekacster

  20 napja

  3500-as érték sztem narrow bandnél volt így. erőműnél nem csalnak, főleg nem Ajkán pl :DDDDDDDDDDDD

 14. András Létáry

  András Létáry

  21 napja

  Vicces, ahogy Karotta az elején "elvtársazik", pedig tuti, hogy anyunak még ott lapul a fiókban a párttagkönyv, ugye...? :P

 15. hard83

  hard83

  21 napja

  Pont a régi panel tömbök vannak túlméretezve rettenetesen. Van hogy 8db 10 emeletes lépcsőházhoz van 2 db 630kVA-es trafó. A villanyautó töltéshez elég előírni, hogy más mérő kell, mint a vezérelt (ejszakai) áramhoz és arra már rá is lehet vágni a jövedéki adót.

  • hard83

   hard83

   21 napja

   Persze ezek elméleti maximumok ha minden töltőn egyszerre fullon töltenek és mindenki hajat szarít süt a villanytuzhelyen klimázik és vasal akkor lehet épp leolvad a trafó :)

  • hard83

   hard83

   21 napja

   @djtj85classichouse egy 630as trafó elméleti max árama fazisonként 866A. Ebből ha van 2 az 1732A. A 440 lakás 880A mivel az egyidejűség miatt egy lakást átlag 2Aral számolnak. Fazisonként legyen 300A de.2 trafora. 16A egy 11kw-os töltő fazisonként szóval ha liftet és egyebet se számolunk akkor egy olyan majd 90 töltő elférne még. Veszteségek lakásokon kívüli fogyasztók szamolasaval kb 50 töltő lazán elmenne. Ha kevés akkor 1000es trafokat be lehet tenni. Az már több mint 150 töltőt elvinne. De már 50 töltőnek is elég sok kábelt kéne kifektetni a tömb körül.

  • djtj85classichouse

   djtj85classichouse

   21 napja

   10lépcsőházas panel tömbben lakom, két végén tényleg van trafóház, nem is tudtam hogy két ilyen trafó van ezekben és a tömbben van 440 lakás, 1fázis van mindben szinte és alapból 16A jár nekünk. Ha a földszinten lenne minden lépcsőháznál 2 darab (összesen 20darab) 11kW-os AC töltő azt elbírná ez a két trafó pluszban?

 16. Kristian Pastor

  Kristian Pastor

  21 napja

  Ez a Balázs kikeszit, kíváncsi lennék a többiek véleményére is de egyszerűen nem tudnak szóhoz jutni. Baromi idegesítő ahogy mindenki szavába belevág. Azt hittem örömmel nézem végig a műsort de végül csak az idegbaj kerülgetett. Sajnálom, hogy ezt érzem...

 17. Dávid Molnár

  Dávid Molnár

  21 napja

  Tanár úrnak lenne csatornája, elsők közt iratkoznék fel! És remélem lesz, mert a társaság legidősebb tagjaként abban az időben nőtt fel, amikor még az emberek nem vágtak egymás szavába. Miklós úgy tud érvényesülni, ha egyedül van.

 18. Tamás Pápai

  Tamás Pápai

  21 napja

  A Totalcar mélyrepülése ebben a videóban is kiválóan megfigyelhető. Sikerül Gajdán Miklóst odacsábítani, de 1 óra 20 percben aztán gyakorlatilag annyi történik, hogy ki a nagyobb bunkó alapon igyekeznek egymás szavába vágva átvenni a szót. Idáig sikerült eljutni? Ez lett az egykor legjobb netes autós oldalból? Komolyan, idegesít, végig se nézem. Ez nagyon gáz volt, tessék már elgondolkodni rajta, hogy Gajdán Miklóst csak a nevéért szerezték meg - kell egy évautós újságíró, ha már Csikós elment -, vagy kíváncsiak a véleményére is, és ki akarják használni a tudását. Karotta saját blogja tök jó, de hogy még őt is sikerül lenyomni beszédben, az már gáz.

 19. Balla György

  Balla György

  22 napja

  Balázs , vakvágányra tévedtél

 20. Balla György

  Balla György

  22 napja

  Balázs , nem tölthetek autót otthon ? Hülye 😀

 21. tyukod88

  tyukod88

  22 napja

  Miklóssal bunkóztok végig. Sokat elvett ez az egészből, ugye tudjátok?

 22. Károly Keresztesi

  Károly Keresztesi

  22 napja

  Kedves Balázs! Az eleketromos áramot azért transzformálják fel nagy veszültségre, hogy kisebb legyen a hállózati veszteség. De a feszültség növelésével arányossan csökkenaz áram erőssége! Azaz transzformáslás elött és után is ugyanannyi áram van a vezetékben, csak más arányokban. A régi transzformátor amit esetleg nagyobbra kell cserélni az nem megy a kukába! Azok majd mennek a falvakba, ami meg most a faluban van, az meg megy a tanyavilágba. Szóval hülyeség, hogy mindent le kellene cserélni. Az elektromos hálózat isolyan, hogy ha esetleg még feljebb transzformálják az áramot, mondjuk 120KW ra, akkor a vékonyabb vezetéken is sokkal több áram ot lehet továbbítani. (persze ehez komolyan hozzá kellene nyúlni a transzformátor állomásokra) Az áram transzformálása közel 100% os hatékonyságú, azaz alig van veszteség. Honnan lesz áram? Ha valamire van kereslet, akkor arra lesz kinálat is! (és töltö is lesz) Ha a kormány nem ragaszkodna ennyire az atomhoz, és engedné a szélerőmüveket is telepíteni, akkor rossz időben vagy este is több lenne a tiszta áram. Az új szélerőművek, 1db egy kisebb várost el tud látni árammal. Érdekes, hogy az elektromos (ellenállás) fűtésnél senki nem agódik, hogy honnan lesz áram, pedig sokkal több áraomot igényel azal füeni mint elektromos autóval járni.

  • Tamás Pápai

   Tamás Pápai

   21 napja

   Azért én még azt tanultam, hogy az elektromos hálózatban a szállítási veszteség 30-40%, tehát Paks gyakorlatilag azért termel, hogy a veszteséget pótolja. A szélerőművek legnagyobb ellenzői meg pont a környezetvédők, mert rengeteg madár elpusztulásáért felelősek, ráadásul ahogy egy igazi sötétzöld megfogalmazta, vizuális környezetszennyezést okoznak. Úgy 10 éve beszélgettünk témában járatos szakértővel, és ő mondta, hogy szépek és jók ezek a megújuló forrásból áramot előállító technológiák, de igazából az atom és a szén az egyetlen opció a stabil áramtermelésre. Azóta persze fejlődött minden, de tény, hogy kell egy alap áramtermelés, és amikor megújuló forrásból származó áram hirtelen megjelenik a hálózatban, akkor a szén- és atomerőművek termelését "leljebb lehet csavarni", ha meg nincs szél és napsütés, akkor meg feljebb. De részemről mondjuk kormányprogrammá tenném, hogy minden családi ház tetejére tessék napelemet tenni, és akkor hirtelen megugrana az így megtermelt áram mennyisége, aminek szinte csak pozitív hozadéka lenne szerintem.

 23. Gábor Bereczki

  Gábor Bereczki

  22 napja

  Nem hiszem, hogy bármilyen formában meg tudnák tiltani, hogy emberek otthon töltsék az autójukat. Valószínűbb a GPS alapú adóztatása az autóknak, ahogyan az már jól működik a teherszállításban.

 24. Gábor Bereczki

  Gábor Bereczki

  22 napja

  Gajdán Miklós mondta meg a tutit, napi 40 km-el éves szinten nem tudsz annyit menni, hogy megérje! Talán ha a munkahelyed pont 40 km-re van és ott is tudsz töltnei, akkor a napi 80 km-el már kiadhatja a matek.

 25. József Csörgő

  József Csörgő

  22 napja

  Csak az atomenergia mióta zöld? Mit is csinálunk az atomhulladékkal? Mikor is ártalmatlan ez a hulladék?

 26. Mat Wyder

  Mat Wyder

  22 napja

  "elfogy az olaj", ez amúgy tök érdekes, és ennek érdemes lenne kicsit jobban a mélyére ásni, hogy a peak oil című történet hogyan indult, mennyire lehetett annak idején tudományosan megalapozott projekció, mennyire kavart be a politika, és ehhez képest mennyire volt már a kezdetektől egy kínálati kifulladással, árrobbanással és az abból következő világvégemindmeghalunk szcenárió vetítésével próbálkozó jóindulatú riogatás, mert már akkor pontosan tudták, hogy az emberek hülyék, vagy legalábbis rövidlátók. Mert tudjuk, emberi elmével nehéz felfogni a földi klíma iszonyatos tömegét és ehhez szorosan kötődő termikus tehetetlenségét, az óceánok pufferhatását, az egyensúlyából kibillentett éghajlat - emberi léptékkel lomha, földtani értelemben csak a legdurvább kihalási eseményekkel összemérhető tempójú - változását, ami most már jó darabig nem állna meg akkor sem, ha valami csoda folytán varázsütésre befejeznénk az összes klímagázkibocsátást. Szóval hogy a peak oil mennyire volt ugyanaz, mint mondjuk a "medve nem játék" intelem a városi gyereknek, akit ezzel riogattak, de a medve végül nem jött el érte, míg egy idő után szentül hitte, hogy az egész csak jópofa vidéki humor (konteó!), egyészen addig, amíg egy szép napon el nem ment túrázni a hegyekbe, ficnikké cincált emléke örökké szívünkben él. A "peak oil fiaskó" szerepe a modernkori klímaszkepticizmus kialakulásában. Remek téma lenne. Nem feltétlenül a TC-n, de akár itt is, még ha kissé profilidegen is volna, jó kezekbe kerülne.

 27. Tamas Bela

  Tamas Bela

  22 napja

  autót venni? autom sincs mert nincs ra penzem.pedig gyurcsók mikor megmondta hogy el lehet menni nyugatra én elmentem.

  • András Létáry

   András Létáry

   21 napja

   Akkor kijelenthetjük, hogy nem lettél kint (sem) sikeres. :)

 28. Zoltan Piskor

  Zoltan Piskor

  23 napja

  Nem hiszem , hogy a német energiamixet annyira dicsérni kellene , mert jelenleg európában pont a megújulók miatt rettentő sok széndioxidot bocsátanak ki az erőműveik . Nagyon sok új hőerőművet indítottak el amit szénnel fűtenek

 29. Péter Horvát

  Péter Horvát

  23 napja

  A dinoszauruszok is kihaltak. Lakótelepen élek december óta van 39kW os KONÁm. 12500km van benne. Mérnökként hangosan röhögök az érveiteken!

 30. Péter Agócs

  Péter Agócs

  23 napja

  Mikinek önálló műsort, a többiek okoskodására tényszerű tudás nélkül valahogy nem vagyok kíváncsi. Az meg no comment, hogy elkezd beszélni, majd a másik 3 a szavába vág...

 31. Endre Szántó

  Endre Szántó

  23 napja

  Kedves Gajdán tanár úr. Mondja már mit keres ön ezen fiatalok között. A véleményét teljesen elnyomják meg se engedik szólalni. Maga meg a jó ízlés nevében hallgat. Nem kellene saját műsort csinálnia? Vagy ez a totálcar műsorába nem fér bele? Tisztelettel Szántó Endre

 32. Jzsef Vgh

  Jzsef Vgh

  23 napja

  A környezetvédelmi normákat politikusok csinálják, úgy hogy lobbiznak náluk a gyártók, a forgalmazók, az autóklubok, a környezetvédők, a közgazdászok, stb...Aztán hoznak egy szabályt mint a flottakibocsátási átlag vagy az EURO 7-es norma, ami mindenkinek egy kicsit kedvez, de mindenki számára hagy kiskapukat. Minden egy kicsit zöldebb lesz, de autók nem lesznek sem kisebbek, sem gyengébbek, sem lassabbak, így a vásárló sem panaszkodik, a gyártó meg nem az olcsó, tömegesen eladott kisautóból fog pénzt keresni, hanem a nagyon bonyolult, drága, nehéz, papiron zöld SUV-okon, de keresni tud..Ha feladatot (környezetvédelem) egy mérnök csoportnak kellene megoldani, akkor az autók kisebbek lennének, könnyebbek, egyszerűbbek , a forgalom lassabb és szabályozottabb...és nem utolsó sorban sokkal kevesebb egyedi közlekedési jármü lenne, és sokkal több közösségi..

  • Jzsef Vgh

   Jzsef Vgh

   23 napja

   Andróczi egyébként egy szerepet játszott? Mert felsorolta az összes olyan bullshit baromságot, amit a facebook és más fórumok kommentszekciójában termeltek a téma kapcsán a finoman is fogalmazva, nagyon kevés tudással, de cserébe annál sokkal nagyobb lelkesedéssel megáldott trollok. Remélem csak szerep volt, és nem gondolja komolyan...

 33. Péter Dajka

  Péter Dajka

  23 napja

  Sajnálom, hogy Gajdán Miklós gondolatait nem lehetett hallani a témában. Andróczi Balázsra nem mondom, hogy szakmaiatlan, de kevesebb műszaki rálátással bír. Nem mértem le, hogy ki mennyit beszélt de százalékosan talán inverzen tudás arányosan szólalnak meg a videóban szereplő személyek. És néhány sör után elfogadható az egymás szavába vágás, de elvileg tanult, kultúrált emberek beszélgetnek. Karotta talán határozottabban uralhatná a műsort, mint admin.

 34. Deloin Alain

  Deloin Alain

  23 napja

  Tehát akkora a dráma künn a világban hogy a dohányos(...) Bazsó már a motorjára sem pattan fel...értem.. esetleg javaslom egy pszichológus beléptetését a buliba..

  • Blaho Gyula

   Blaho Gyula

   23 napja

   😁😃😆👍👌

 35. Gábor Domonkos

  Gábor Domonkos

  23 napja

  És ugyan hogy tiltanák meg az otthoni töltést? Ha lekorlátozom a felvett áramot, laza 1,5 Ah-val másnap reggelre bent van az autóban 30-40 kilométernyi áram. Hogy különböztetnék azt meg bármilyen más fogyasztótól? Egy PC lazán eszik annyit.

  • Gábor Domonkos

   Gábor Domonkos

   18 napja

   @Titusz Fekete Miért kellene 8 órával számolni? Az átlag ember 8 órát dolgozik, plusz kb. 1 óra az út munkába, meg vissza. Akkor marad még a napból 15 óra, ami alatt töltőn lehet az autó. 15 h x 1,5 A x 230 V = 5,175 kWh. Példának okáért a Model 3 átlagfogyasztása 12,6 kWh/100km. Azzal az 5,175 kWh több, mint 41 km-re elég áram. A többi márka autói nyilván többet fogyasztanak, de a 30 km bőven megvan mindegyiknél. Szóval ja, ha munkából hazatérve feldugod az autót tölteni, és csak reggel húzod le, akkor 1,5 amperrel töltve lazán megvan, amit aznap megevett. Az meg lófütyi terhelés. 345 W az semmi. Egy rakás háztartási készülék többet eszik. És akkor itt tenném még hozzá, hogy lehet kapni külső gyártótól (vagyis bármelyik elektromos autónál működik, nem gyártófüggő) vezeték nélküli töltőt. Ami úgy működik, hogy az egyik felét felszerelik az autó orra alá, a másik felét meg leteszed otthon a garázs padlójára. Onnantól kezdve ha beparkolsz a garázsba, automatice tölt az autó, így még csak el sem felejted feltölteni, meg nem kell kábelekkel szerencsétlenkedni.

  • Titusz Fekete

   Titusz Fekete

   18 napja

   Ha annyival töltöd a kocsit akkor egy átlagos villanyautó 8 óra alatt jó ha 15km-re való töltést felvesz...

 36. Gábor Domonkos

  Gábor Domonkos

  23 napja

  Balazs Androczki 58:01-től feltalálta a BMW I3 Rex-et.

 37. udi75

  udi75

  24 napja

  Érdekesség. Nemrég bővítettem az otthoni hálózatot 3 fázisra. Az EON emberei 50 Amperrel terhelhető kábelt húztak be, a mérőóráig. Trafóállomásokat cserélnek a városban. Mondván, hogy hogy később úgyis növekedni fog az igény. Szóval nem kell aggódni. Készülnek rá.

  • udi75

   udi75

   23 napja

   @Blaho Gyula bővítették. Két éve fejlesztették az alaphálózatot a környéken. Új 400KV-os vezetékkel. Azóta oszlopokat cseréltek, kábeleket cseréltek. Tudják ők, hogy növekedni fog az igény.

  • Blaho Gyula

   Blaho Gyula

   23 napja

   Attól még a hálózat többi részét nem bővítették.

 38. vonPeter

  vonPeter

  24 napja

  Mikor az elektromos töltőhálózat résznél elhangzik, hogy XY városrészben milyen sokan élnek és minden háztartásnak van egy autója, az nagyon csúnyán mellélövés. Budapesten az itt élők közel 70%-nak nincs saját gépjárműve. Kár emiatt azzal számolni, hogy a töltőhálózatra rótt igényeket a háztartások számával szorozzuk fel. Szép is lenne, fizikailag sem férne el ennyi autó a városban (főleg ha még az agglomerációból bejárókat is ide vesszük, akik amúgy a fővárosi autóforgalom túlnyomó többségét adják, de nem itt éjszakáznak). A trendeket nézve pedig egyre kevesebben fognak autót birtokolni, mert az árak mennek fel, parkolni képtelenség, így a megosztott autók jelenthetik a jövőt, azok kitermelik bőven az árukat, mert nem napi 2x30 percig használja őket egy ember, hanem mennek (jó esetben) egész nap.

  • vonPeter

   vonPeter

   21 napja

   @Gadget Senki nem mondott olyat, hogy a car sharing a napi szintű munkába ingázásra való. Ha mindenki csak akkor (és csak akkor) ülne autóba, mikor tényleg kell vagy a városon kívülre tart, akkor a tizedére esne vissza a forgalom. Emberek kényelme miatt kell szétbarmolni és az autóknak alárendelni városokat, hogy aztán gyökkettővel csoroghassanak a dugóban. Ez az igazi paradoxon. Én is imádok autózni, de amit itt a városon belül megy annak semmi köze nincs az élvezetekhez. Van autóm, de nem veszem elő arra, hogy bemenjek vele az irodába. Ami amúgy itt van a Totalcar szerkesztősőgéhez közel. A fél társaság bringával meg robogóval jár, látom minden nap.

  • Gadget

   Gadget

   21 napja

   ha mindenki 7-től 9ig, meg 16tól 18ig használná a megosztott autót, akkor hiába áll az auto napi 20 órát, ha mindenkinek egyszerre kell az autó. ez a car-sharing paradoxon.

 39. Csaba Fenyő

  Csaba Fenyő

  24 napja

  Köszönjük, jó műsor volt ismét.

 40. Escorial

  Escorial

  24 napja

  Adónál ha kevés lenne már a jövedéki: 1) gépjármű adó a villanyautókra is 2) lakossági áramfogyasztásnál egy éves keret feletti fogyasztásra extra adó

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   Szerintem egyszerűbb a "súlyadót" + biztosítási adót jól megemelni, meg lassan minden kocsiban ott lesz a gps és jöhet a legtisztességesebb, futásarányos adózás. Máris nem kell az áramos csalinkázásokon aggódni.

 41. Csaba Fenyő

  Csaba Fenyő

  24 napja

  Olvastam valahol , hogy a Shell levédetett egy villanyoszlopokra szerelhető töltő rendszert, ha azt bevezetik....

 42. Zoltan V.

  Zoltan V.

  24 napja

  32:20 Ahhoz képest, hogy 3 évesen már mennyire kormoltak az Euro 5-öt teljesítő autók, az enyém most a hónapban lett 9 éves és egyáltalán nem kormol, ahogy Ny-Európában a többi sem. Igaz, hogy Ny-Európában nem iktatják ki a részecskeszűrőt, a katalizátort, az EGR szelepet és nem húzzák fel a gyárilag 120 lóerős autót 160-170 lóerőre.

 43. László S

  László S

  24 napja

  54:18 Gajdán Miklós thrash metalt hallgat? Nagyon jól headbangel.

  • Norman Tenke

   Norman Tenke

   23 napja

   mivel szóhoz jutni nem sok esélye van talán agyonüti a z időt.

 44. László Blue

  László Blue

  24 napja

  A légszennyezés nagy része, nem az autók kipufogó gázán múlik. A port pedig, a villany autó, még inkább lebegteti! Az is abroncsok megy, ugyan azon az úton! Csak nehezebb, jobban felkapja a "rittyot". De amúgy a fűtés a ludas 80% ban.

 45. Attila Tóth

  Attila Tóth

  24 napja

  Nem lehetne csak a Gajdán Mikivel ez a műsor? De most komolyan! A többiekre nem vagyok kíváncsi!

  • Laszlo Bauer

   Laszlo Bauer

   21 napja

   kéne neki egy saját csatorna

  • Máté Kemecsei

   Máté Kemecsei

   22 napja

   Ez csúnya volt

 46. Erik Pongrácz

  Erik Pongrácz

  24 napja

  Egyébként pedig kb Gajdán az egyetlen, közületek, aki szakmailag is ért ezekhez a dolgokhoz, és őt nem hagyjátok szóhoz jutni... Andróczy fogja be a száját, és hagyja végigmondani Gajdán úr mondanivalóját... Vályi lite komolyan....

  • Csaba Kertész

   Csaba Kertész

   23 napja

   @Erik Pongrácz Én itt arra gondoltam, hogy nem is annyira lite, pont ellenkezőleg, csak te udvariasnak születtél :D

  • Erik Pongrácz

   Erik Pongrácz

   23 napja

   @Csaba Kertész felesleges kötözködnöd ;)

  • Erik Pongrácz

   Erik Pongrácz

   23 napja

   @Csaba Kertész telefonoknál így jelölik a gyengébb modellt, pl hüvelynél :D ugyanaz, mint a kólánál a light

  • Csaba Kertész

   Csaba Kertész

   23 napja

   Lite? Biztosan lite? :-)

  • Erik Pongrácz

   Erik Pongrácz

   24 napja

   @Zoltan V. pontosan!

 47. Dániel Antal

  Dániel Antal

  24 napja

  Jó lenne ha szegény Miki is tudna szóhoz jutni

 48. AlfasPitbull

  AlfasPitbull

  24 napja

  Karottát írassátok be a BME villanyszakra, hogy erőművi és hálózati alap ismereteket szedjen fel, mert iszonyatos baromságokat mond vallásos meggyőződéssel.

  • Blaho Gyula

   Blaho Gyula

   23 napja

   @AlfasPitbull pontosan!

  • AlfasPitbull

   AlfasPitbull

   24 napja

   @Szilveszter Kovács Á csak szokásos sötétzöld sületlenségek. Fogalma sincs hogy megújulók hálózati ingadozásának kiszabályzása milyen terhet ró a villamos energia irányító rendszerekre, milyen tartalék erőművi háttér kell hozzá, de nyomja a sületlenséget, hogy megújuló mindennél olcsóbb, meg jobban terjed. Ja persze amikor állami szubvenció van rá és fogyasztóval van megfizettetve mindennek a költsége, úgy persze hogy könnyen terjed. Másik amiről lövése sincs és többi 3 társa véleményét se hallgatja meg, egy adott hálózat adott ponton mennyire terhelhető.

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   @Zoltan V. Ha kicsit utána olvasol, biztosan megtalálod a másik jelentését is...

  • Zoltan V.

   Zoltan V.

   24 napja

   @Szilveszter Kovács Hogy jön ide a katonaság?

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   Pontosan mi a tárgyi tévedés? Had okuljunk mi is!

 49. b Vezetéknébv

  b Vezetéknébv

  24 napja

  Karotta alig beszélsz, MIZU?

 50. Dániel Boór

  Dániel Boór

  24 napja

  Csak azt mondják meg nekem, hogy miért nem beszél senki arról, hogy a világ 15 legnagyobb tankerhajója többet szennyez mint a világ összes autója??? És akkor mi autósok, meg kisemberek magunkra vesszük a gigacégek bűneit, és nem őket kérjük számon hanem mi szívatjuk szét magunkat ilyen euro7-tel meg ultradrága és ólomsúlyú elektromos autókkal. Szinte csak az hiányzik, hogy ,,én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem... " Miért nem beszél senki a hajók szennyezéséről, és a gigacégek szennyezéséről? Miért csinálunk úgy mintha tényleg ennyire csak rajtunk múlna??? 15 tanker = összes autó; 30 000 tanker= ?autó. Értitek mi a problémám? Nem a mi vezeklésünktől fog tisztulni a környezet hanem attól, ha végre valaki elkezdené kimondani hogy a gigacégeket kell fülön csípni, és nem ráverni a balhét a kisemberre!

  • Dániel Boór

   Dániel Boór

   17 napja

   @Szilveszter Kovács Értem én, de akkor is abszurd az a kettősmérce miszerint a kisembert tudják szívatni , a multicégek nagyvállalatok meg kb mindent is megtehetnek. Egyszer letesztelték hogy egy tankerre ráraktak egy 100-200 nm-es kite ernyőt amit egy robotizált autómatika kezelt. (amúgy kb ez egy zsebkendőméret a tankerhez képest. 20 %-ot spórolt az üzemanyagköltségen ami több millió dollár. de azóta sem alkalmazzák. De miért nem? Gondolom azért, merthogy olajlobbi.... röviden. Szóval megintcsak a kettősmérce.

  • Laszlo Bauer

   Laszlo Bauer

   21 napja

   @Szilveszter Kovács es nem mellékesen a hajók az óceánokon szennyeznek, nem a kávézó terasza mellett a dugóban

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   Ez a hajós dolog nem egészen így van. Kérlek nézz utána. Egyrészt nintrogénoxidokra vonatkozott csak, másrészt kevesebb autóra, harmadrészt azóta rengeteget szigorodtak az előírások. Ráadásul szállított tonnára/köbméterre még így, valóban meglehetősen szennyezően is a legtisztább szállítási mód.

 51. Erik Pongrácz

  Erik Pongrácz

  24 napja

  Állítólag az euró 7 a mostani motorokkal is simán teljesíthető, bár a teljesítmény kárára...

  • Cat Charmy

   Cat Charmy

   24 napja

   Vagy elég ha lassabban mész. Lásd hollandia, 130helyett 100km/h a sebességhatár már egy jó ideje autópályán reggel 7től este 7ig. Valamit osztrákban is vannak szakaszok ahol 100 a max, és azt látod a kijelzőn hogy IG-L. Az is a co kibocsájtás miatt van. Ott ha gyorsan mész, nagyobb a bünti is mint normál 100as táblánál.

 52. Zoltán Riczkó

  Zoltán Riczkó

  24 napja

  Nem az van, hogy a legkörnyezetkímélőbb autó a le sem gyártott autó? Tehát hogy csak azért elektromosra cserélni vmi nem túl régi, nem túl nagy fogyasztásút (ami úgyis az úton marad még sokáig), hogy környezetbarátak legyünk, saját magunk tökön lövése?

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   @Zoltán Riczkó Az emberek nem hülyék, nyilván a többség jól látja a pénzügyi oldalt. Jelenleg az EV csak évi 25000+futás körül kezdi behozni az árkülönbséget. Nekem napi 200 kilóméteremmel viszont szinte muszáj volt váltanom.

  • Zoltán Riczkó

   Zoltán Riczkó

   24 napja

   @Szilveszter Kovács Kerek. Sajnos kétlem hogy a többség 10+ évre venne autót, hogy garantáltan kifusson pozitívra egy csere. 100ekm gyakran 7-8 év. Addigra minden is megváltozhat, pláne ha gyerekek is lesznek/vannak. Szóval szvsz akinek semmi oka lecserélni a 6-7L fogyasztású benzinesét (nem kell nagyobb, nem öreg, nem viszi a pénzt a szervízelése, stb.) az csak azért ne cseréljen, hogy zöld legyen. Várja meg amíg tényleg lesz oka a cserére, és tud olyat választani, amire szüksége van. A mostani hype-nak sajnos van egy "felesleges", avagy káros vonzata is.

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   Ha belsőégésűt cserélsz belsőégésűre, akkor igen. De ha elektromosra, akkor a legújabb tanulmányok alapján 50-150e km után (energiamix és típus függvényében) már jobb a környezetvédelemi mérleg, "mindent is" beszámolva.

 53. Domokos Antal

  Domokos Antal

  24 napja

  A belső égésű motoroknak az elektromos motorokhoz képest annyi hátrányuk van, hogy bőven megérdemli lecserélni előbbit utóbbira (és ez nem csupán az autóiparra értendő).

 54. Bálint Magyar

  Bálint Magyar

  24 napja

  Versenyképes ár?! Azért pl. egy normálüzemű Toyota Corolla és egy elektromos Corolla között az árrés minden csak nem versenyképes... Egy benzines és az elektromos között durván van tíz millió? A dízel és az elektromos között meg mondjuk nyolc millió? Hát...az a versenyképes ár konkrétan egy másik vadonatúj autó ára, nem is valami hitvány fajta. A futásteljesítmény pedig még szóba sem került. Egy benzines fut kb. 600 km-t, egy dízel 750-et. Az elektromos mennyit is? Talán 300-at. Tisztelt ,,evangélista" uram, azért nem kell a szemellenzőt felvenni csak azért mert tetszik valami. Én sem tagadom a dízel hátrányait még attól, hogy számomra az a favorit.

  • Chukyka

   Chukyka

   24 napja

   @Bálint Magyar Ja sejtem melyiket mondod. Toyota Rav4 plugin hibrid és a "sima" hibrid között 6 milliós különbség volt. Ebben igazad van. Ezt a felárat soha nem dolgozza le a plugin még ingyen árammal sem.

  • Bálint Magyar

   Bálint Magyar

   24 napja

   @Chukyka talán fél/egy éve volt bejelentve, 18-21 millió forintos listaárral. Míg egy benzinest 8-10, dízelest 10-12 millió forintért meg lehet kapni.

 55. Blaho Gyula

  Blaho Gyula

  24 napja

  Az EU-t akarják és fogják térdre kényszeríteni ezekkel a hülyeségekkel. Mert az amcsi tudjukkiknek komoly gazdasági ellenfele Európa.

 56. Csaba Hegedűs

  Csaba Hegedűs

  24 napja

  Magyarország villamosenergia felhasználása 2019-ben 45,4 TWh volt. 2019-ben 3 812 013 autók szaladgáltak az utakon, átlagosan megtettek 20 000 km-t. Ha ez mind elektromos autó lett volna, 30 kWh/100km fogyasztással számolva (+20% energiaátvitel), összesen +27,5 TWh többletenergiára lett volna szükség. Több, mint másfélszeresére kéne bővíteni a kapacitást. Szerintem ha a felhasználók az autójukat akarják tölteni, akkor a szolgáltató nem fogja azt mondani, hogy bocsi, nem kérjük a pénzedet, mert fel kell szerelni egy nagyobb trafót az utcasarokra, az energia szolgáltatás is egy üzlet. A benzinkút hálózat is kialakult valahogy, pedig az még hátrányosabb helyzetben volt, mint most a villamosenergia hálózat (lásd Bertha Benz esetét :D). Ez a bővülés nyilván nem tud végbemenni néhány év alatt, de nem példanélküli: 1970 és 1990 között, 20 év alatt Magyarországon több mint duplájára nőtt a villamosenergia felhasználás. Volt rá igény, és megjött mellé az infrastruktúra is. A napi villamosenergia hálózat terhelési görbéiből jól látszik, hogy este és napközben alacsony a hálózat kihasználtsága. A felhasználók nagy része otthon, vagy a munkahelyén töltené az autóját, ami pont ebbe az időszakba esne, így a csúcsterhelés nőne azért, de talán nem másfélszeresére.

  • Szabolcs Molnar

   Szabolcs Molnar

   23 napja

   Szerintem lehetséges, hogy az ember ne a kocsiba vegyen nagy kapacitású aksit, hanem a házába. Ha lenne a lakásban egy 20 kWh-s aksi, ami sokkal kisebb, mint a legkezdetlegesebb villanyautó aksija is, tölthető lenne olcsóbb éjszakai áramról vagy nappal napelemekről, akkor a legdrágább, csúcsidőben keletkező áramfogyasztást csökkenteni tudná, szükség esetén mehetne róla egyszerre szinte az összes háztartási fogyasztó, állampolgár meg járhatna a városban újonnan is 4 millió forint alatti 70 lóerős kisautóval a városban. Azzal pedig senki sem számol, hogy az átlagos jobbágy mennyi CO2-t bocsát ki a tevékenységével azalatt, amikor megtermeli az olcsó kisautó és akár a legolsóbb PHEV vagy elektromos autó árkülönbözetét.

  • Csaba Hegedűs

   Csaba Hegedűs

   24 napja

   ​@Zoltan V. Igen, ez egy nehézség, és kicsit nagyvonalúan elintéztem, de szerintem nem megoldhatatlan probléma. Én is társasházban lakom, és valahol mégis parkoltatom az autót, mikor otthon vagyok, ott lehetne tölteni is ugyanúgy, mintha a saját házam előtt állna (parkolóház, foghíjteleken kialakított parkoló, utcai parkolók...). A lakótelepen lakók is parkolnak valahol. A munkahelyen is tölthetnének az emberek.

  • Zoltan V.

   Zoltan V.

   24 napja

   "...mert fel kell szerelni egy nagyobb trafót az utcasarokra..." :D Elegánsan megfeledkezel arról az apróságról, hogy csak panellakásban a lakosság 14%-a él, és akkor még nem beszéltünk a hagyományos (téglaépítésű) lakásokról. Szerinted ők hogyan fogják tölteni a kocsijukat? Vesznek egy 600 méteres hosszabbítót és reménykednek benne, hogy sikerül a lakástól ilyen távolságon belül parkolóhelyet találni?

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   Az átlagfogyasztás inkább 20 kWh körül alakul (az átlagfutás is kevesebb, de az mondjuk folyamatosan növekszik) vagyis lényegesen kevesebb bővítés kell és mindennek az átalakulásnak 20-30 év alatt kell végbemennie.

 57. Yoda papa

  Yoda papa

  24 napja

  Karottával úgyse lehet vitatkozni és más véleményét sem hajlandó meghallgatni sajnos egyre többször.

  • Yoda papa

   Yoda papa

   24 napja

   @lmonoki Arról sem feledkezzünk meg, hogy egy új hagyományos autó 95%-ban újrahasznosítható, míg egy "zöld elektromos" akkupakja jelenleg szinte semennyire sem. Ha pedig valakinél majd 10+ éves villanyautójában cserlélni kellene kompletten, akkor az gazdasági totálkár lesz.

  • lmonoki

   lmonoki

   24 napja

   A villanyautónál nem csak a töltéshez szükséges energia "forrása a gond - az akku gyártása a egyik leginkább környezetszennyező folyamat - gyakorlatilag minden villanyautó fél mázsa CO2-vel indul (nem szólva a víz szennyezésről illetve annak kezeléséről - nem véletlen hogy az akkugyártás nem a "hanyatló nyugaton" folyik, hanem Kínában meg olyan harmadik világbeli országokban mint Magyarország ahol magasról lehet tenni a k9rnyezeti terhelésre). Aki csak a napi 30 km-es ingázáshoz használja a villandodzsemet, az a büdös életben nem "termeli vissza" a gyártás szennyezését. Egy átlagos villanybódé nagyjából 80-100 ezer km után "nullszaldós"..

 58. Ádám Schissler

  Ádám Schissler

  24 napja

  ezt a Balázst többet ne. köszi!

 59. Péter Takács

  Péter Takács

  24 napja

  Javaslom, hogy Gajdán Miklósnál legyen egy, a többieket elnémító gomb.

  • Dávid Molnár

   Dávid Molnár

   21 napja

   Vagy kapjon külön műsort!

 60. János Haász

  János Haász

  24 napja

  26:45 És a katalizátort nem lehetne "zónásra" megoldani ? Az elején lenne egy kisebb "kamra/tömb", ami gyorsan előfűthető, majd a motor meg átfűti majd az egészet az x km alatt... Vagy az induláskori "köpeteket" (vagy kezdeti kilóméterek "nehéz füstjét") lecsapató tartályba gyűjtetni, amit időnként lehetne ürittetni/cseréltetni... / Bár mivel sokan még az olajcserén is spórolnak, akkor az ilyen "kicsit nagyobb" kiadáshoz - mégha környezetbarát is - még skótabbak lennének... /

  • Whistle

   Whistle

   24 napja

   Van ilyen. Sok konstrukcióban két katalizátor van, közvetlen a motor után, még a csonkban egy kisebb, és a normál helyén egy nagyobb. A kicsi gyorsan felemelegszik, már indítás után másodpercekkel dolgozik. Viszont normál, erőltetett üzemben akkora hőterhelést kap, hogy jelentősen csökkenhet az élettartama, ráadásul az ott nagyon fontos áramlási viszonyokba is jelentősen beleszól.

 61. Pálfi József

  Pálfi József

  24 napja

  Karotta, nem olyan régen még elaléltél egy AMG mercitől vagy egy Shelby Cobrától (Shelby Cobra TCTV S11 EP05 2017/10/07).😂

  • Pálfi József

   Pálfi József

   21 napja

   @Tamás Pápai Sokaknak meg pont azért marad a belsőégésű motoros autó mint szerethető dolog, mert teljesen más élmény mint az elektromos. Egy sportautónál elengedhetetlen a hang és a szagok, nagyjából ezek adják az adrenalin többségét. Aki egy kicsit is szereti az autóversenyzést (élőben), annak az elektromos autó a vicc kategória. Utcai autózásban viszont egyértelmű hogy az elektromos autó a jövő.

  • Tamás Pápai

   Tamás Pápai

   21 napja

   @Pálfi József Azért egy Tesla vagy egy elektromos Porsche után én is elektromoshívő lennék, mert teljesen más élmény, és életérzés. Az egyetlen oka a pénz, hogy nincs 20-40-50 millióm ilyen autóra, az olcsóbb elektromos meg egyszerűen elégtelen hatótávot tud a saját igényeimhez, így marad a benzines kisfogyasztású autó.

  • Péter desing

   Péter desing

   21 napja

   Nyílván ebből is jön egy kis szponzoráció!

  • Blaho Gyula

   Blaho Gyula

   23 napja

   Alkalmazkodik a fősodor médiához... 😆😃😁

  • Deloin Alain

   Deloin Alain

   23 napja

   @Pálfi József ennyi..

 62. Csaba Kertész

  Csaba Kertész

  24 napja

  Az a legjobb rész, amikor Mikibá vadul integet, a többiek meg mit sem törődve egymással, egyszerre beszél. Igazán élvezhető adás. Az új autó ellen a legnyomósabb érvem, hogy +10tonna CO2 "termelésről" indul a gyártásához kötődve. Mennyi km-t kell futnia az "öreg" belsőégésűnek, mire utoléri az ultramodern, hegyi levegőt kilélegző autók kibocsátását?

  • Csaba Kertész

   Csaba Kertész

   24 napja

   @Tunte nem tudom, nem vitatom. De ha így van, akkor nem tisztán önzetlenül "javasolják" a gyártók, hogy ugyan vegyük már a környezetbarátabb autóikat, mert a régi roncsok kibocsátásától megdöglünk. Azon a bizonyos 20 éven belül biztos végbe megy a paradigmaváltás, tehát szerintem ha jót akarunk, igenis mrgtartjuk a "roncsokat" és a következő autónk elektromos lesz. Az energiamix, amiből elektromos energia lesz, egyre tisztább lesz. De ha csak a lakott területeken koncentráltan jelentkező szennyezést nézem, akkor is sokat teszünk a villanyautóra váltással.

  • Tunte

   Tunte

   24 napja

   ~20 év allitolag.

 63. Zoltán Vass

  Zoltán Vass

  25 napja

  Legalább kiderült: Az autógyártók eddig szociális alapon árazták be autóikat, ám ennek most véget vetnek a gonosz sötétzöldek. Az autógyártók csak fifikásabbak voltak eddig is a sötétzöldeknél, nem tehetnek róla hogy azok hülyék a megfelelő környezetvédelmi előírások meghozására. A gonosz sötétzöldek így is kinyírtak és kinyírnak egy csomó járművet, az autógyártók erről mit sem tehetnek. Az olajról 83-ban azt tanultuk, hogy 50-100 évre elegendő a mennyiség, ennek ellenére még mindig van belőle elegendő, így hát valószínűleg sosem fog elfogyni. A szén-dioxid globális hatása is butaság, csak sötétzöld propaganda a hatalomszerzésükhöz. Régen minden jobb volt, az autók szén-dioxid kibocsátása nem volt globális probléma, hiszen senki sem foglalkozott vele. Az elektromos autózás butaság, hiszen a jelenlegi töltőhálózat nem tudja ellátni az esetleges jövőbeni igényeket, emiatt polgárháborús állapotok is előfordulhatnának, ha tényleg többen is elektromos autót szeretnének tölteni majd egyidőben. Az elektromos autózás butaság, mert az elektromos hálózatot bővíteni kellene, hiszen képtelen kiszolgálni az elektromos autók töltésének igényét. 🤦

 64. Zoltan V.

  Zoltan V.

  25 napja

  Mielőtt meghallgatom, leírom a véleményem a témáról. A személyautók a légszennyezés 13%-át adják. Az elmúlt bő fél évszázadban nagyjából 99%-kal, azaz 1%-ára csökkent az autók károsanyag-kibocsátása. Mégis ezt akarják még továbbfarigcsálni, nem a 87%-kal foglalkoznak. Ha megmaradna a mostani Euro 6d és azt próbálnák elérni támogatásokkal és adókkal, hogy mindenki elkezdje belátható időn belül lecserélni az autóját Euro 6d-t teljesítőre, minden szép és jó lenne. Ezenkívül iszonyatosan szigorúan kellene ellenőrizni, hogy valaki nem iktatta-e ki a katalizátort, részecskeszűrőt, EGR szelepet és nem írta-e át a motorvezérlő programot. Ha valaki így járt el, a hatalmas bírságon túl kifizettetni vele az autó visszaalakítását, aztán a gépkocsit véglegesen elkobozni és az állam javára értékesíteni, az elkövetőtől pedig 1-2 évre elvenni a jogosítványt. Mert ugye hiába a modern kipufogógáz-kezelő rendszer, ha egy csomóan kiiktatják azt. Ehelyett valami olyat erőltetnek, ami semmilyen téren sem megoldás. Az elektromos autó a többség számára megfizethetetlen, a mai akkutechnológia környezetszennyező és nem képes kiváltani a belső égésű motorral szerelt autókat (töltési idő, hatótáv, környezeti hatásoktól való függés - pl. hőmérséklet), továbbá nem megoldható ilyen számban és kapacitásban a töltése. El kéne végre engedni az értelmetlenül nagy és nehéz autókat és valóban szükséges méretű autókra váltani. Például egy Suzuki Baleno 5 literrel eljár, mégis rengetegen ülnek 1,7-2-2,3 tonnás SUV-ban tök egyedül úgy, hogy szinte soha nem ül még az anyósülésen sem senki, nemhogy a hátsón, és alig-alig hagyják el vele a várost. Például Ausztriában egy 90 lóerős és 100 gramm/km CO2-kibocsátású autóra évi 86 euró az adó, míg egy 190 lóerős 120 grammosra már 725 euró, egy 200 lóerős és 160 grammos kibocsátásúra már 1140 euró. Az értelmetlen szennyezésnek tehát ára van.

  • Jzsef Vgh

   Jzsef Vgh

   18 napja

   @Zoltan V. Sikertelen élet...elnyomás...ez jó volt...bizony...nagyon nem egy szinten vagyunk..

  • Zoltan V.

   Zoltan V.

   18 napja

   @Jzsef Vgh Természetesen megértem a benned szunnyadó dühöt, amit a katasztrofálisan sikertelen életed miatt érzel. Tudom, hogy bár mindenhol elnyomnak, úgy érzed ezen a felületen, hogy itt végre van számodra is egy hely, ahol jól megmondhatod a magadét és kioszthatsz másokat. A módszered azonban nálam nem jön be, mert egy bizonyos szint felett nem süllyedünk egy szint alá. ;-) Engem nem tudsz lerángatni magadhoz. Sem primitív stílusú emberekkel, sem funkcionális analfabétákkal nem szállok vitába. :-)

  • Jzsef Vgh

   Jzsef Vgh

   21 napja

   @Zoltan V. "nem a 87%-kal foglalkoznak"-Ja, lehet hogy a nyelvtant nagyon jól tudod, de attól még hazudsz!

  • Zoltan V.

   Zoltan V.

   22 napja

   @Jzsef Vgh Sehol sem mondtam, amit te itt állítasz, hogy "87%-al". Én abszolváltam az általános iskolát, ahol a -val, -vel ragot tanítják. :-)

  • István Kovács

   István Kovács

   23 napja

   Ráadásul olyan bizottság hozza ezeket az értelmetlen feltételeket, akik tagjait A8-as Audival és hasonlókkal hordozgatják. Bizonyára 1.2T van bennük és 5 literrel járnak.

 65. Dániel Csóka

  Dániel Csóka

  25 napja

  Balázs. Ne vágj már bele mindenki szavába, szivesen meghallgatnám mint akarnak a többiek mondani. Nem hiányzik még egy Vályi Pista stílusú ember ide is.

 66. Dániel Rácz

  Dániel Rácz

  25 napja

  Becsületesnepper is legyen benne, úgy a legjobb az adás 👌

  • Lajos Horváth

   Lajos Horváth

   24 napja

   Ő képviselné az átlagembert...

 67. András Gazda

  András Gazda

  25 napja

  Már most nyekereg az áramszolgáltató a sok légkondi miatt Pontosan, amiről beszéltek, nem fogja bírni a rendszer

  • Blaho Gyula

   Blaho Gyula

   23 napja

   @toromon31 az amperhez meg vezeték átmérő is kell ám...

  • toromon31

   toromon31

   24 napja

   @lmonoki Nálunk 3 részre lett osztva a lakás 3 biztosítékra.

  • Csaba Kertész

   Csaba Kertész

   24 napja

   @lmonoki és te a 10. emeleti panellakásból mégis hogy szeretnéd tölteni az autódat? Ablakon lógatod ki a hosszabbítót? Ehhez az épület betápjától kell új vezetéket, töltőoszlopokat telepíteni.

  • Csaba Kertész

   Csaba Kertész

   24 napja

   @András Gazda tessék utánaolvasni. A franciák már rég kitalálták, hogy okostöltők kellenek (kétirányúak), premizálni kell ha valaki a fogyasztási völgyben tölt, meg azt is ha fogyasztási csúcsban visszatáplál. Ahogy nő a villanyautók száma, úgy nő az értelme a kétirámyú energiamozgatásnak

  • lmonoki

   lmonoki

   24 napja

   @toromon31 Azért azt megnézem hogyan emeli meg az "ampert" a 40+ éves trafóházakban meg vezetékeken. A sok 70-es-80-as években épült panelekben még sok helye alumínium vezeték van, aminek már az is néha kihívás ha vesz a család egy automata mosógépet. Most még nem gond, mert a magyar autók talán 0.2%-a a villanyautó (még a plug-in hibridekkel együtt sem éri el az 1%-ot)

 68. János Csontos

  János Csontos

  25 napja

  Hatalmas elektromos éhinség van kialakulóban. Vezetéket, oszlopot, trafót, és a végére erőművet is kell fejleszteni. Kell egy Paks 3. Sokkal nagyobb a gazdaság pörgető hatása az egésznek mint környezetvédelme. Végül a pénzről szól ez is, az eredeti cél a sűlyesztőben végezheti.

 69. Bence Szabó

  Bence Szabó

  25 napja

  Engem mint fogyasztót két dolog érdekel. Az ár és a tartósság. Az előbbi az egekben, az utóbbi meg...nagy átlagban 10 év, és bontó érett lesz az összes 2010 után gyártott kocsi. Maga a dízelbotrány szerintem egy szükséges rossz volt. Elvégre ha nem kezdik el ostorral ütni az autógyártókat, még mindig ott tartanánk, mint mondjuk 5 éve. Az a szemléletmód viszont kifejezetten hányingerkeltő és félelmetes, ami most uralkodik az autógyártóknál. Nevezetesen, hogy kezdenek tech cégekké átalakulni. Maga az autó pedig egy 4 kerekű playstationné változik. Ami lassan mindent helyetted csinál. Az autózás esszenciája van kihalóban. Azt meg csak remélni tudom, hogy mire itt a jelen évtized végére teljesen behúzzák a nadrágszíjat, én is meg tudok majd magamnak engedni egy új, nem szennyező villanyautót.

  • Zoltan V.

   Zoltan V.

   24 napja

   A "10 év után a 2010 utáni..." és a "nem szennyező elektromos autó" gondolom csak vicc akart lenni, mert ezek a kijelentések csak annak jók. ;-)

 70. Sipos Arpad

  Sipos Arpad

  25 napja

  Hidrogén szóba se jöhet?

  • Szilveszter Kovács

   Szilveszter Kovács

   24 napja

   Személyautókban szerintem majdnem biztos hogy nem. Az áram-hidrogén-hűtés/sűrítés-áram-motor ciklus nagyon alacsony hatékonyságú és drága.

 71. gyuri081

  gyuri081

  25 napja

  Ha Balázs nem vágna mindenki szavába. Vagy nem lopná mindig el a szót.Mások is eltudnák mondani amit szeretnének.

  • Béla Újvidéki

   Béla Újvidéki

   20 napja

   Nem lenne jó, mert hallaná valami földhöz ragadt okosságot is. Nem csak a baromságokat. Mekkora üzlet ez a "Környezetvédelem".

  • Laszlo Bauer

   Laszlo Bauer

   21 napja

   még mindig annál jobb egy égéstér minél kevesebbet beszél Karotta

  • Tamás Tóth

   Tamás Tóth

   21 napja

   Kurva idegesítő volt.

  • Jzsef Vgh

   Jzsef Vgh

   23 napja

   Annál még az is nagyobb gond, hogy csak hülyeséget beszélt ebben a műsorban...Remélem egy ráosztott szerep volt és a felét sem gondolja komolyan annak amit mondott.

  • Zsolti H

   Zsolti H

   24 napja

   Most éli ki magát, mert Winklert ö sem tudta vagy merte megszakítani 😀

 72. Pálfi József

  Pálfi József

  25 napja

  Akinek van pénze vegye a sok elektromos autót, amit majd használtan fele annyiért megvesszük.😂

  • Péter Takács

   Péter Takács

   24 napja

   @Pálfi József Pont ezét írtam amit. Első tulajdonos 4 év alatt veszített 8-9 millió Ft-ot, hogy közben spóroljon az üzemeltetési költségen valamennyit. Nekem nem jön ki a matek. 2 tulajdonosnál már talán....

  • Pálfi József

   Pálfi József

   25 napja

   @Solti Balázs Senki nem mondta hogy nem veszít, azt is használtan kell venni. Az a lényeg, hogy legyen aki újonnan megveszi ezeket az autókat.😂

  • Péter Takács

   Péter Takács

   25 napja

   @Solti Balázs Ugyan az. Ezért nem vennék soha új autót. Max ha nyernék a lottón. De még akkor is meggondolnám.

  • Solti Balázs

   Solti Balázs

   25 napja

   Benzines, dízel nem veszít az értékéből?

  • Péter Takács

   Péter Takács

   25 napja

   2017-ben BMW I3 15-18 millió Ft volt. Most 4 évvel később 6-7 millió Ft. Vicc. :(

 73. Kornél Kocsis

  Kornél Kocsis

  25 napja

  Azt gondolom az egész probléma nem máshol van mint a jelenlegi szabályzási és ellenőrzési rendszerben!Az ég világon semmi baj nem lenne a jelenlegi Euro6-al ha azt mondaná a jogalkotó hogy "Nincs többé próbapadi mérés.Csak teljesen valós belvárosi dugózás,országúti finomkodás,elővárosi kapkodás és autópályás 130-as kocsikázás van.Mindez emelkedőkkel,lejtőkkel és 2 személlyel mérve.Ha egy ilyen 2-300km-es úton nem tudja a személy autó a 95g-ot akkor nincs ide-oda számolgatás,meg júj az EV 2-nek számít,meg blabla,hanem vagy nem kap európai típusengedélyt,vagy minden legyártott autó után sok ezer euro büntetést kell fizetnie a gyártónak.Amelyik pedig átlépi a mérések során az átlag 150g-ot az semmilyen körülmények között nem kap európai típusengedélyt.Ja és a mérést 20-25 fokos kellemes tavaszi hőmérsékleten és -10 fokos hidegben is tudnia kell ugyanazon a 2-300 km etapon akár többszöri ismétlés után is! Nem kell ide semmilyen további Euro7 baromság!Csupán a jelenlegi rendszer totál valós átverhetetlen átlátható ellenőrzését kell kialakítani!Ezzel már azonnal el is tűnnének a 2-3 tonnás 10-15 litert kipöfögő PHEV-k,amelyek pofátlan hazudozáson alapulnak.Ha az ellenőrzési rendszer így működne azzal lényegesen tisztább lenne a levegő. Ami meg a mostanában kitörő vulkánokat illeti....na azt a vulkánt hogyan fogják megbüntetni?:)

  • Kornél Kocsis

   Kornél Kocsis

   25 napja

   @Zoltan V. Köszönöm mindent IS tudó mesterek atyja hogy pazaroltad rád értékes idődet!Amúgy meg szarok rád...

  • Zoltan V.

   Zoltan V.

   25 napja

   Addig olvastam el, hogy "Euro6-al". Mivel funkcionális analfabéták véleménye hidegen hagy, nem olvasom tovább. :-)

 74. Stratos Lockon

  Stratos Lockon

  25 napja

  12:22 Ne ferdítsünk, egytől egyik az összes gyártó megbukott hogy csal. A VW valakinek a szemét szúrta és ezért lett az egész nem a környezetvédelem miatt. 14:40 Tökéletes ismertető jegye egy életképtelen terméknek. 36:26 Jó, most akkor nézz utána az akku gyártásának, na itt bukott meg az egész környezetbarát kamu image amit a villanyautózás köré fölépített a rengeteg agymosott birka. 49:36 Tanulság: olyan gépet kell venni amibe már gyárilag se volt.Bandit 600 2002 EU engedélyes sportdobbal, karbis katalizátor nélküli. Bitang jó hangja van..... B)

  • Gábor Kovács

   Gábor Kovács

   25 napja

   igazad van, csak nem a VW volt a célpont, hanem Merkel megfegyelmezése! És mi Németország büszkesége? Az autóipar! A bukta előtt ment a hercehurca az Opel visszavásárlásáról! A végén, nem kapták vissza, tavaly meg eladták a Peugeotnak! Rögtön be is jelentették, az új Insignia padlólemeze francia lesz! És igen, az összes gyártó megbukott!

  • János Nagy

   János Nagy

   25 napja

   A mérési módszer nem valós értéket produkált ez igaz. De a Volkswagen csoport volt az egyetlen aki külön erre a célra még csalószoftvert is fejlesztett, aminek kiiktatásával a gyártmányaik kb. használhatatlanok.

 75. SpeedFire

  SpeedFire

  25 napja

  Hajra Electric Cars ! :D

 76. sjsajhdas haggagya

  sjsajhdas haggagya

  25 napja

  a valóságban a brüsszelita döntéshozók hülyék, túl hülyék ahhoz, hogy bármilyen összesküvést a gyakorlatban kivitelezzenek

 77. 100m

  100m

  25 napja

  Kib@sznám a Holdra az összes belsőégésű szartaligát !!Undorító hulladék szarok ott szennyezünk ahol eszünk, élünk ,lakunk. A kutya is arrébb megy szarni a tányérjától

 78. thaifold

  thaifold

  25 napja

  "Kinyírják a kisautókat, gyémánttá drágítják a normálisakat, de a kéttonnás SUV-ok 300 lóerővel is zöldek. Van-e ennek értelme, vagy esetleg nem is igaz?" Ennek? Értelme? S E M M I És a fele sem igaz.

Következő